tabla zincata

Tabla zincata este un tip de material din metal utilizat in constructii, care, in cadrul procesului de productie, este supus unui tratament special, in scopul de a deveni mai durabil. Zincul, substanta cu care este acoperita aceasta tabla, este o substanta chimica, un metal, a carui culoare este albastruie spre alb. Aceasta substanta devine usor de prelucrat atunci cand este incalzita la temperaturi mari, de aproximativ 100-150 de grade Celsius. Zincul este folosit foarte des in aliaje cu alte metale, deoarece este un puternic element protector impotriva coroziunii. Datorita acestui lucru tabla zincata a luat nastere, aceasta fiind un material metalic general, care insa a fost imbunatatit cu un strat protector de zinc si care beneficiaza acum de o serie de caracteristici care o fac cu mult mai durabila si adesea preferata altor materiale din aceiasi gama, dar care nu contin si acest element special in plus: zincul.

Cateva caracteristici pe care le are tabla zincata

Dupa cum precizam mai sus, tabla zincata se obtine prin acoperirea materiei prime din care aceasta este confectionata, cu un strat de protector de zinc, ce poate avea grosimi diferite. Cu cat stratul de zinc variaza in grosime, cu atat proprietatile tablei zincate sunt mai mult sau mai putin pronuntate. Intregul proces de productie are loc la cald, pentru ca, asa cum mentionam mai sus, zincul este un material ce poate fi prelucrat mai usor doar la temperaturi ridicate. Aceasta tabla zincata castiga astfel prin componentele din care este confectionata, o foarte buna rezistenta la intemperii, fiind protejata impotriva acestora si avand o rezistenta ridicata la coroziune. Astfel, tabla zincata este cel mai des folosita in exteriorul constructiilor.

Utilizari generale ale tablei zincate

Avand in vedere faptul ca este un material metalic, tabla zincata este cel mai des folosita in realizarea acoperisurilor caselor sau a diferitelor constructii metalice, a garajelor, a panourilor publicitare sau a automobilelor, fiind deseori folosita in domeniul industriei.

Ce avantaje ofera tabla zincata in momentul utilizarii

Pe langa caracteristicile precizate mai sus, respectiv rezistenta ridicata la coroziune si protectia impotriva intemperiilor, tabla zincata mai ofera si o serie de alte avantaje, poate mai putin evidente. Aceasta ofera o foarte mare rezistenta mecanica. Mai precis, tabla zincata raspunde foarte bine socurilor, de orice intensitate, dilatarii si contractarii ce se datoreaza variatiilor de umiditate si temperatura si chiar actiunii diferitilor agenti chimici. In plus, aceasta prezinta o durata foarte ridicata de viata, astfel ca poate fi inclusa fara probleme in toate tipurile de proiecte, a caror existenta in timp este un factor extrem de important. Tabla zincata are o rezistenta ce poate ajunge chiar si pana la 50 de ani in functie de mediul in care este aceasta folosita.tabla zincata
Un alt avantaj important este reprezentat de siguranta ridicata impotriva focului pe care acest material o are. Materialul nu este deloc unul inflamabil, astfel ca in cazul aprinderii unui incendiu, nu exista riscul ca focul sa fie agravat de prezenta tablei zincate, ci dimpotriva.
Si nu in ultimul rand, trebuie precizata eficienta sa din punct de vedere al costurilor utilizarii unui astfel de material.
Tabla zincata este, asadar, un foarte buna solutie a constructiilor eficiente din punct de vedere al raportului cost-calitate, in special pentru ca odata ce este montata, aceasta nu necesita niciun fel de tratament special.
Astfel, putem spune ca tabla zincata poate fi, deci, descrisa drept o varianta mult mai imbunatatita a tablei metalice clasice, in special datorita stratului protector de zinc pe care il are, ce o face mult mai rezistenta, calitativa si eficienta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.