Sfaturi pentru dublarea afacerii

A deține și a opera o afacere în ziua de astăzi este o provocare importantă pentru majoritatea dintre noi. Principalul lucru pe care îl urmărim este să avem cât mai mulți clienți, cât mai multe vânzări și un profit rezonabil, care să ne permită nu doar să ne menținem pe linia de plutire, ci să putem să ne și extindem. Așa că întotdeauna suntem (sau ar trebui să fim) în căutare de noi metode cu ajutorul cărora să ne îndeplinim obiectivul propus.

Dacă ne dorim performanțe mai bune, trebuie să luptăm pentru ele. Trebuie să fim mereu cu un pas înaintea concurenței, să aducem ceva nou, să oferim produse și servicii de calitate. Numai așa ne putem asigura că afacerea noastră va merge din ce în ce mai bine. Evident, aceste aspecte sunt doar câteva din cele de care ar trebui să țineți cont. În continuare, am să vă mai dau alte ponturi menite să vă ajute să vă dublați afacerea!

1. Scurgerile de profit

Unul dintre scopurile unei afaceri este acela de a aduce profit deținătorului ei. Nu cred că este nimeni interesat să facă acte de caritate când vine vorba de acest domeniu. Adică, din moment ce ți-ai deschis propria afacere, înseamnă că dorești să și faci bani cu ea. Pentru asta, trebuie să vinzi ceva, un produs sau un serviciu. Este important să recunoaștem și acceptăm această idee!

Desigur, putem să fim generoși și să donăm diverse sume de bani sau să prestăm anumite servicii gratuit, dar, în general, ideea din spatele unei afaceri este aceea de a avea profit. Fără el, nu vom putea să facem investiții care să ne permită să ne dezvoltăm și mai mult pe viitor!

Există momente în viața unui afacerist când, inevitabil, va trebui să se confrunte și cu scurgeri de profit. Uneori, acest lucru se întâmplă atunci când firma sau compania deținută se mărește, se extinde. Dacă nu a existat o strategie solidă care să împiedice scurgerea de profit, ea o să apară.

Cauza poate fi, printre altele, slaba administrare a finanțelor (investiții hazardate, achiziționarea de echipamente prea scumpe, construirea unor clădiri de birouri ori hale de producție prea mari, ale căror costuri de întreținere lunare sunt însemnate etc.). De aceea, este foarte important ca, înainte de a face pasul către extinderea firmei, să se analizez bine dacă mutarea este posibilă la momentul actual!

2. Barierele psihologice

Pentru a ne putea duce afacerea la nivelul următor, de cele mai multe ori trebuie să ne asumăm niște riscuri. Nu unele fără noimă, ci unele foarte calculate. Nu rezolvăm nimic dacă rămânem în zona noastră de confort. Afacerea nu va crește! Dacă tot opunem rezistență ideii de a ne asuma riscuri, ne punem și niște bariere mentale în calea dezvoltării noastre, dar și a afacerii pe care o deținem.

Vreți să vă extindeți firma? Atunci este momentul să vă înfruntați temerile pe care le aveți și să spargeți orice barieră care vă stă în cale! Asumați-vă riscuri, altfel o să rămâneți în același loc pentru foarte multă vreme.

3. Sistemul

Continuând un pic cu subiectul de mai sus, barierele psihologice pot fi doborâte dacă avem la îndemână un sistem foarte bine pus la punct pentru operarea și dezvoltarea afacerii noastre. Prin intermediul lui, ne putem da seama de performanțele pe care le avem, le putem evalua și putem face ajustări acolo unde lucrurile nu merg prea bine sau stagnează.

4. Vânzările

Ce trebuie să facem pentru a avea mai mulți bani? Să vindem mai mult! Indiferent că vorbim de un serviciu sau un produs, trebuie să ne asigurăm că acesta este dorit de către clienți și că le satisface acestora nevoile pe care le au.

2 COMENTARII

  1. Magazin de produse cosmetice gerocossen online va recomanda pentru produse naturale de ingrijire a pielii fetei si corpului, cosmetice solare, machiaj. Aveti posibilitatea de a alege creme antirid, lapte demachiant, creme hidratante, creme nutritive sau lotiune tonica din ingrediente naturale, miere, laptisor de matca, intra pe site si descopera oferte si promotii pe gustul tau la toate categoriile de produse cosmetice gerocossen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.