Promovarea online inteligenta

Mediul online abunda in tot felul de instrumente de promovare online, dar multe dintre acestea presupun plata unor sume de bani. Exista oare si alte metode de promovare care sa-ti permita sa scutesti plata, dar sa primesti in schimb trafic si clienti?

Care sunt cele mai eficiente metode a atrage de clienti fara sa platesti?

  • Schimbul de promovare pe baza de reciprocitate;
  • Articolele de tip SEO;
  • Ghidurile, e-bookurile si podcasturile.

Exista si alte modalitati de a atragere a clientilor, dar care au costuri (desi acestea sunt reduse), cum ar fi:

  • Concursurile de pe paginile de social media;
  • Programele de afiliere.

Schimbul de promovare pe baza de reciprocitate

Este unnul dintre cele mai avantajoase forme de promovare deoarece:

  • Presupune lipsa oricarui cost;
  • Este reciproc avantajos;
  • Nu intri in competitie cu celelalt;
  • Aveti aceeasi audienta si public.

Pentru a mentine toate aceste avantaje trebuie ca ambele site-uri sa activeze in domenii identice de activitate, dar sa nu fie asemanatoare ca forma. De exemplu, se poate asocia un site care comercializeaza produse de imbracaminte pentru practicantii de arte martiale cu un site care se ocupa de organizarea de cursuri de arte martiale.

Articolele de tip SEO

Acestea contribuie la promovarea pe termen lung a unui site. De altfel, numai in cazul in care sunt optimizate la nivel SEO (asa cum trebuie sa fie si site-ul), acestea pot aduce rezultatele dorite. Plasate pe site-uri gratuite, dar cu autoritate ridicata in mediul online, ele servesc la cresterea volumului de trafic si la sporirea numarului de clienti.

Ghidurile, e-bookurile si podcasturile

Sunt extrem de avantajoase, deoarece permit colectarea de adrese de email si de clienti din diverse categorii. Concepute pentru a reprezenta o solutie practica pentru oricare client care are diverse probleme si are nevoie de optiuni pentru rezolvarea acestora, astfel de modalitati iti vor oferi posibilitatea de obtine clienti fara sa fie nevoie sa investesti.

Ce trebuie sa primeze in promovarea in mediul online a unei afaceri?

Inainte de toate este foarte important ca produsul sau serviciul oferit sa constituie o solutie reala pentru problemele unui client. De altfel, nu are niciun rost sa promovezi produse sau servicii care nu indeplinesc normele de calitate. Nu doar ca ti-ai face un deserviciu major, dar, in urma parerilor clientilor, Google o sa te penalizeze si el. De aceea, orienteaza-te in tot ceea ce faci catre client si o sa ai parte de succesul pe care ti-l doresti!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.