Ponturi simple, pentru poșeta oricărei femei

1. Mergi cu spatele drept, indiferent câte greutăți îți apasă umerii fragili și îngreunați de probleme.

2. Zâmbește cu toată fața, indiferent câte necazuri îți sfâșie inima. Spoveditul oricui nu-i bun.

3. Nu te mulțumi să observi că alta-i mai proastă decât tine, pentru că asta este doar o consolare ieftină. Îngrijorează-te că alta este mai deșteaptă decât tine. Asta merită tot efortul.

4. Nu invidia, nu blama, nu bârfi, nu judeca și nu crede ce ți se spune despre altcineva decât dacă ai văzut sau ai auzit tu însuți sau ai convingerea că poate fi adevărat zvonul, dincolo de orice dubiu rezonabil. Nu eticheta, nu cataloga, nu jigni, nu minți, nu cârcoti. Este doar o pierdere de timp prețios.

5. Păstrează-ți durerile cele mai acute și bucuriile cele mai mari doar pentru tine, eventual împărtășește-le doar cu cei foarte apropiați. Sau extrem de apropiați. Puțini sunt cei care empatizează sau se bucură sincer.

6. Nu te agăța de prietenii care țin să se răcească, nu ține oamenii legați de tine cu orice preț. Cine vrea să îți fie aproape, îți va fi. Viața este un du-te, vino constant de oameni.

7. Fă totul și orice poți din toată inima, cu toată convingerea că va fi bine. Muncește, râzi, distrează-te, ajută. Toate fără să aștepți recompense. Vor veni și acestea, chiar și din alte părți.

8. Dacă poți face un bine cuiva, fă-l. Dacă nu poți, atunci încearcă să nu încurci pe nimeni în drumul lui spre vreo reușită.

9. Dacă te simți atrasă de altcineva și ești tentată să îl înșeli pe cel cu care ești deja, atunci mai bine lasă-l și du-te după cel de-al doilea. Dar, nu uita că s-ar putea să se repete sau să nu te mai vrea înapoi, în cazul în care te vei răzgândi.

10. Fă-ți timp doar pentru tine. Un hobby sau un ruj roșu pot face minuni, chiar dacă ești singură acasă. Este binevenită orice activitate care te face să te simți bine în pielea ta: o alergare în parc sau o cutie de bomboane devorată. Tu știi, alegerea este a ta.

11. Fă liniște în sufletul tău și ascultă-ți intuiția mai tare decât asculți sfaturile prietenilor. Ea te va însoți toată viața și îți va da mai multe semne decât orice sfat iluminator.

12. Încearcă să îți ții sub observație și prietenii, dar și dușmanii. Nu știi niciodată când vei avea nevoie de susținere, provocare sau alianțe.

13. Practică autoironia și hazul de necaz în cât mai multe situații, mai ales în cele care ți se par imposibile sau fără ieșire. Nu renunța la optimism niciodată.

14. Nu spune niciodată „nu”. Încearcă un „să vedem” sau „mă gândesc” ori „voi încerca” sau orice formulă asemănătoare vrei să adopți.

15. În dragoste, nu aplica niciodată principiul maimuței care nu dă drumul unei liane decât după ce s-a prins de alta. În rest, poate fi un plan foarte bun.

16. Nu lupta pentru cauzele altora decât dacă îți vor solicita ei ajutorul. Există și persoane orgolioase care nu acceptă sfaturi sau o mână de ajutor decât dacă o cer ei. Și există și posibilitatea de a interpreta greșit problema sau de a găsi o soluție care nu este dorită. Nu întotdeauna ceea ce vedem noi este și ceea ce urmăresc alții.

17. Dacă ai doi prieteni buni care se ceartă, nu te băga între ei și nu ține partea niciunuia dintre ei. Nu știi cum s-ar putea interpreta, iar unul dintre ei precis se va simți nedreptățit. Doar în acest fel îi vei putea păstra pe amândoi. Dacă nu poți așa, atunci alege unul, dar nu te simți nedreptățit dacă celălalt îți reproșează alegerea, ci asumăți-o.

18. Nu sta prea mult timp în preajma celor care sunt mitomani, grandomani sau au orgolii exacerbate. Un anturaj prost este ca un viciu: scapi greu de el, iar consecințele te urmăresc toată viața.

19. Luptă pentru ceea ce îți dorești și învață să păstrezi ceea ce ai, nu schimba oamenii sau lucrurile doar pentru că ți se pare că te-ai plictisit de ele. Nu renunța la visurile tale de dragul nimănui. Dacă o faci, fă-o doar din convingerile tale.

20. Ține minte faptul că, oricât ar părea de neînțeles, Dumnezeu găsește întotdeauna soluții simple tuturor problemelor noastre, oricât de complicate sau fără ieșire ar părea ele. Există și lucruri care nu pot fi schimbate sau situații pe care trebuie să le accepți așa cum par. De regulă, ulterior vom înțelege și motivul pentru care a trebuit să ne învățăm vreo lecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.