circ politic de prost-gust

Mare agitație de ceva vreme în politica românească. Vremea s-a răcit, concediile s-au terminat iar aleșii noștri s-au văzut nevoiți să se întoarcă la lucru. Președintele Iohannis continuă plimbările. În interesul națiunii, evident.

După o vară extrem de lungă și fierbinte, dominată de o liniște mormântală în așa-zisa politică autohtonă, lucrurile par a se mai dezmorți puțin. Noroc de DNA că a avut activitate intensă tot sezonul estival, altfel mureau jurnaliștii de foame și lumea de plictiseală.

Prima activitate notabilă a politicienilor din această toamnă vine din partea PNL. O tentativă penibilă și evident superficială de a-l înlătura pe Victor Ponta din fruntea Guvernului. Și când spun activitate notabilă nu mă refer la rezultate (căci moțiunea de cenzură a eșuat lamentabil), ci la circul creat.

În ziua votului din Parlament nu numai că primul-ministru cercetat pentru corupție nu a fost demis, dar nu a avut nicio jenă în a ataca alți colegi și de a face mișto, la propriu, de justiție. Senin și plin de voie bună, Victor Viorel a luat în râs fiecare locuitor al acestei țări prin atitudinea pe care a afișat-o.

De cealaltă parte, inițiatorii acțiunii au dat dovată de o lipsă totală de profesionalism și seriozitate. Un miting prost organizat (cu care nici vremea nu a ținut, ce-i drept) și circ în Parlament. Atacuri josnice și remarci de adolescenți întârziați. Așadar, în loc de a avea efectul scontat asupra scaunului de prim-ministru al lui Victor Ponta, acțiunea liberalilor s-a întors împotriva lor. Acum e greu de spus care dintre cele două tabere a suferit mai mult. Tind să cred însă că Ponta a scăpat cel mai puțin ciufulit din această „confruntare”.

A treia parte componentă a acestei acțiuni de înlăturare a lui Ponta din fruntea Guvernului este reprezentată de noi, românii de rând. Deși liberalii se bazau pe prezența a 10-15.000 de oameni la protestul din fața Parlamentului. În realitate au fost maxim 4.000, cu tot cu jandarmi, politicieni și jurnaliști. Nu știu care au fost exact demersurile celor de la PNL de a strânge lumea la miting și de ce lumea nu a venit în număr mai mare, dar bănuiesc că vremea rece și ploioasă a jucat un rol destul de important.

La finalul zilei, rezultatul acțiunii liberalilor a fost zero. Aceștia nu numai că nu au reușit măcar să-l clintească pe Ponta, dar și-au pus singuri piedică și cu greu vor reuși să-și adune orgoliul de pe jos.

Între timp, cel mai cunoscut plagiator al țării va continua să ne ia peste picior de la tribuna Parlamentului. „Atât puteți? Mă faceți să râd!”, pare a zice de fiecare dată când zâmbește trufaș în fața camerelor de filmat.

Liderii PNL mai anunță o moțiune pentru primăvara anului viitor. Rămâne de văzut dacă de această dată vremea va fi mai blândă și rezultatele mai puțin penibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.