triciclete-copii

Cu toţii ne amintim cu plăcere de copilărie, de prima tentativă de a urca pe o tricicletă sau de drumeţiile pe bicicletă, de gaşca de prieteni cu care am plecat la mare sau de aventurile de pe pârtia de săniuş. Cele mai frumoase amintiri din copilărie au început din momentul în care am închis televizorul şi am ieşit afară la joacă. Cei mai mulţi copii sunt tot timpul activi, visând de mici la fel de fel de vehicule care să-i pună în mişcare, de la mini-maşini cu volan şi pedale sau motor, până la clasicele triciclete de copii.

Tricicleta de copii dă startul unui stil de viaţă activ, este primul vehicul pe care îl descoperim încă de la o vârstă fragedă. La doar 10 luni de viaţă, tricicleta devine un partener de nedespărţit, în primul rând pentru că este un mijloc ideal de a ne deplasa, în condiţiile în care la această vârstă suntem incapabili să ne deplasăm singuri. În al doilea rând, cu ajutorul tricicletei deprindem abilităţi precum control şi echilibru, aspecte foarte importante care ne pregătesc de următoarea etapă – mersul.

Coordonarea mâinilor şi picioarelor se dezvoltă odată ce ne folosim de ghidon şi pedale, dezvoltarea musculaturii înainte de a face primii paşi este esențială pentru un control cât mai bun. Echilibrul joacă şi el un rol important, cât mai multe încercări de a ne urca şi coborî de pe tricicletă ne va ajuta să ne dezvoltăm musculatura.

Când suntem la „volanul” unei triciclete copii simțim o anumită libertate față de părinți, suntem în măsură să schimbăm inclusiv direcția de mers. Curiozitatea de a descoperi lumea este acum posibilă, pentru că tricicleta este modalitatea de a ieşi din casă şi a explora parcurile, grădinile zoologice şi multe alte distracţii.

Imaginaţia şi creativitatea dezvoltă spiritul aventurier; tricicleta poate fi o navă spaţială, o maşină de raliuri, iar orice ocazie de reuniune cu alţi participanţi la trafic este un prilej perfect de a organiza o cursă de triciclete.

Desigur, orice aventură are nevoie de un final, iar începând cu luna 36 de viaţă avem deja dezvoltate funcțiile locomotorii necesare pentru a trece la următorul nivel de vehicul pe roţi – bicicleta. Desigur, că pentru început ne vom obișnui cu o bicicletă cu roţi ajutătoare, iar când vom deveni suficient de încrezători, vom arunca roţile ajutătoare şi ne vom bucura de mersul pe bicicletă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.