Noul Scuter Electric BMW CE 04
Sursa bmw-motorrad.ro

BMW transformă un concept electric impresionant în realitate. Vă prezentăm noul BMW CE 04 electric. Sau, așa cum îl numește BMW, „revoluția tăcută: un nou capitol în mobilitatea urbană pe două roți cu propulsie electrică”.

BMW a metamorfozat conceptul în realitate cu spectaculosul CE 04 complet electric. Folosind tehnologia automobilelor BMW, acest scuter electric A2 uimitor este complet nou pentru 2022, având o viteză maximă de 120 km (75 mph), 0-50 km/h (31 mph) în 2,6 secunde și un timp de încărcare rapidă de 1h 40min de la 0-100%.

Respectarea conceptului

BMW a dezvăluit pentru prima dată îndrăznețul și dramaticul CE 04 ca exercițiu de stil în 2017 – dar nu cred că nici cel mai devotat suporter BMW nu și-ar fi imaginat că motocicleta de serie va semăna atât de mult cu acele schițe îndrăznețe de început.

Dar BMW a rămas pe poziții, a lăsat designerii să aibă frâu liber și a produs o bicicletă care arată ca și cum ar fi cu 10 ani înaintea timpului său, ca o recuzită pentru un film SF, mai degrabă decât o bicicletă de producție reală pe care o poți cumpăra.

Dar acesta nu este doar un exercițiu de proiectare, ci următorul pas în producția de biciclete electrice. BMW a făcut celebrul salt pe piața electrică cu BMW C-Evolution în 2014.

Tehnologia și expertiza au fost partajate între platformele BMW, CE-04 folosind versiuni modificate și mai mici ale celulelor de baterii auto din gama iX, asigurând fiabilitatea și siguranța. Puterea maximă declarată este de 42 CP la 4900 rpm (20 CP), viteza maximă declarată este de 120 km/h, iar accelerația de la 0 la 50 km/h în 2,6 secunde.

În comparație cu C-Evolution, greutatea a scăzut semnificativ, timpii de încărcare au fost scurtați, iar autonomia declarată este de 130 km (80 mile) pentru modelul conform A2 și de 100 km (60 mile) pentru modelul A1, echivalentul de 125 cmc.

Viteză și putere

Bateria litiu-ion poate fi încărcată de la o priză casnică obișnuită, de la descărcată la plină în 4 ore și 20 de minute, sau cu un încărcător rapid suplimentar opțional (6,9kw) în 1 oră și 40 de minute. O încărcare de 20%-80% durează doar 45 de minute, din nou cu încărcătorul rapid opțional, sau 1h 40min cu un încărcător standard convențional.

O încărcare rapidă de 45 de minute echivalează cu o scurtă pauză de prânz sau o pauză lungă de cafea în timp ce încărcați imagini cu CE 04-ul dvs. pe rețelele de socializare. Versiunea A1, cu o putere mai mică, are nevoie de un timp mai scurt pentru a se încărca.

Autonomia complet încărcată este de 130 km/h (80 de mile), dar acest lucru poate depinde de modul în care conduceți, plus de modul de rulare selectat. În mod standard, există trei moduri din care puteți alege, fiecare cu un re-gen diferit (reîncărcarea bateriei în timp ce accelerația este închisă, precum frânarea motorului), plus un mod Dynamic opțional.

Tabloul de bord TFT CE 04

Apăsați contactul fără cheie, apăsați butonul de pornire în timp ce țineți în mână o manetă de frână (ambele frâne sunt pe bare, ca orice scuter modern) și sunteți gata.

Suportul lateral acționează ca o frână de mână sau un comutator de oprire, nu puteți înainta cu el coborât.

Tabloul de bord TFT de 10,25 inch vă anunță că sunteți gata, apoi trebuie să răsuciți accelerația și să porniți – atât de simplu.

Da, scuterele convenționale pe benzină sunt cam la fel, dar fără zgomotul motorului sau creșterea turației, primii câțiva metri sunt ca și cum ai merge pentru prima dată, deoarece rotirea inițială a accelerației și accelerarea te iau puțin prin surprindere. Dar, după câțiva metri, totul devine natural și devine o a doua natură, mai ales că conexiunea accelerației pe noul CE 04 este excelentă.

Moduri de rulare

Moduri de rulare in specificațiile standard, CE 04 are trei moduri de rulare – Eco, Rain și Road – fiecare cu propriul răspuns al accelerației și frânare a motorului (re-gen). Modul Dynamic schimbă, de asemenea, controlul tracțiunii și ABS-ul standard în unul sensibil la înclinare (ABS PRO și Dynamic Traction Control).

Pentru cei care nu cunosc bicicletele electrice, modurile Eco și Rain sunt probabil cele mai sigure opțiuni, deoarece oferă o putere foarte blândă, cu o tranziție foarte lină de la o accelerație închisă la una deschisă.

Unele biciclete electrice se pot simți sacadate, ca și cum ai apăsa un întrerupător în loc să rotești o accelerație, dar BMW a depășit acest aspect cu CE 04. Modul rutier și opțiunea Dynamic fac o diferență semnificativă. Accelerația rămâne netedă, dar cuplul se activează puternic, impresionant, având în vedere că CE 04 este comparabil cu un scuter pe benzină de 400 cmc. Nu există întârzieri sau întârzieri ale ambreiajului, ci doar o tracțiune instantanee (cuplul maxim este la doar 1500 rpm).

CE 04 poate stânjeni aproape orice departe de semafoare și o face într-o liniște perfectă. Semaforul se face verde… răsuciți accelerația… și ați lăsat traficul mult în urmă. Lovirea liniilor albe sau a capacelor de vizitare poate activa controlul tracțiunii, iar în condiții de umezeală și frig, Pirelli-ul din spate va avea nevoie de multă asistență din partea TC-ului.

VIDEO: O privire asupra CE 04 pe șosea

În afară de răspunsul la accelerație, frânarea motorului este semnificativ diferită în fiecare mod, Eco oferind o frânare foarte puternică a motorului și o recuperare mai mare a bateriei (transformarea energiei cinetice în energie electrică). În oraș, cu sincronizare și experiență, vă puteți baza pe re-gen și aproape că puteți scăpa fără să folosiți frânele. Modurile Road și mai ales Rain au strategii de frânare mult mai blânde. Pentru a adăuga un plus de ciudățenie, CE 04 este dotat și cu o tracțiune inversă, care se activează printr-un buton de pe bara din stânga. Apoi, este suficient să răsucești accelerația și CE 04 se deplasează încet înapoi, fără a uita să ții ambele picioare pe sol pentru stabilitate.

Cât de departe putem merge?

Scaunul plat ar putea părea la fel de confortabil ca un skateboard, dar este mult mai confortabil decât pare, în plus, BMW oferă șase opțiuni de scaune diferite. Confortul pe tot parcursul zilei nu se află pe lista de necesități pentru un scuter de oraș, iar cu o autonomie de 130 km (80 de mile) este puțin probabil să petreceți mai mult de câteva ore în șa.

BMW citează o autonomie de 130 km, iar pe ecranul color de 10,25 inch este afișat un indicator clar al autonomiei, care arată câți kilometri mai aveți de parcurs. După 60 km, mai aveam încă 60 km în rezervă, ceea ce echivalează cu o autonomie de 120 km sau 75 de mile, iar mersul meu a fost uneori „sprinten”. Presupun că, în mod normal, în modurile Road sau Eco, ar putea parcurge cu ușurință 130 km (80 de mile), eventual mai mult, înainte de a intra în panică. Totul depinde de cum și unde mergeți; dealurile și vitezele mari menținute vor avea, de obicei, cel mai mare efect asupra autonomiei bateriei.

Depozitare

Modelul standard CE 04 este echipat cu un spațiu de depozitare sub scaun, suficient pentru o cască integrală, care este accesibil din lateral, deoarece scaunul este fixat în poziție, și este foarte îngrijit, ca un geamantan mare. Există, de asemenea, un spațiu de depozitare a telefonului în față, care este răcit de un ventilator electric pentru a împiedica supraîncălzirea telefonului. Evident, tabloul de bord TFT are conectivitate, precum și navigație cu hartă integrată. Comutatoarele și roata de navigație BMW sunt simple și ușor de utilizat.

La fel ca și contactul, spațiul de depozitare de sub banchetă și cel pentru telefon sunt toate fără cheie. Senzația și atingerea spațiului de depozitare sunt de primă clasă. Iar dacă aveți nevoie de mai mult spațiu de depozitare, sunt disponibile genți laterale și spate îngrijite.

Vestea proastă

Prețul standard al BMW CE 04 incepe de la 11.690 Euro, unde puteti adauga Pachetul confort pentru 450 Euro sau pachetul Dinamic pentru 380 Euro.

Puteti incerca sa va configurati motocicleta asa cum doresti direct pe site-ul oficial de la BMW

Acum ca ai citit atatea detalii incredibile despre noul model de la BMW CE 04, ce parere ai?, ti-ai cumpara un scuter elctric sau ai ramane tot pe cel conventional pe benzina. Inca iti place mirosul benzinei , esti pasionat de a mesterui sau schimba unele piese scutere?

Astep mai jos in comentarii parerile tale sau poate sa imi spui pana le pret ai ajuns cu configurarea CE -04-ului.

Articolul a fost preluat de pe scooterlab.uk

Sursa imagini bmw-motorrad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.