Palane si scripeti sunt printre cele mai simple si utile masini pe care omul le-a inventat vreodata. Ambele sunt folosite pentru ridicarea sarcinilor si pentru controlul miscarii unei franghii sau cablu.

Palane sunt un set de scripeti concepute pentru a roti separat, dar de-a lungul aceleiasi axe, o astfel de constructie fiind adesea aranjata in moduri diferite pentru a aborda mai multe scopuri. „In navigatie, scripetii pot fi unici sau multipli si pot fi utilizati pentru ridicarea velelor, de exemplu” , spun cei de la Prolift.ro

Exista mai multe tipuri de palane si scripeti. Acest articol va discuta, la randul sau: 1 ) palane de exploatare forestiera 2 ) scripeti

Palane sunt construite si pentru a fi utilizate in industria de exploatare forestiera. Ele sunt realizate suficient de puternice pentru a sustine greutatea bustenilor mari, grei, si variaza de la marimi mici la foarte mari. Palane pot fi folosite intr-o arie foarte larga. Acestea sunt de obicei facute din mangan.

Palane de lansare pot fi confectionate din otel usor de lunga durata, din aliaj de inalta rezistenta si dintr- un invelis montat pe rulment cu role conice. Un alt tip, care arata similar, si poate fi utilizat la fel, nu se face din mangan dar dintr-un aliaj greu.

Micro scripeti sunt intr-adevar fizic mai puternici decat orice alt tip de curea. Acesta poate fi folosit intr -un sistem mecanic sau in sistem split de catarare, care a devenit popular printre alpinisti. El are o roata si partea de placi ( in constructie cu o singura bucata ), din aluminiu , si un pin din otel solid care se afla in centru.

Scripeti se gasesc in mai multe marci diferite, cu placi laterale, fie din aluminiu sau fie din otel. Exista un tandem si de mare viteza;

Primele doua sunt utilizate atunci cand sarcina remorcata urmeaza sa fie transportate la mare viteza.

Alegerea intre palane si scripeti depinde, mai presus de toate pe ce tip de cablu pot fi utilizate. In functie de scopul pentru care aveti nevoie de palane si scripeti, puteti face alegerea corespunzatoare.

In vremurile noastre, aceste mecanisme simple au fost dezvoltate foarte mult, si in functie de buget si scop puteti alege dintr-o mare varietate de palane si scripeti. Pentru a va face cautarea mult mai usoara, cautati online detalii despre palane si scripeti.

Cu o documentare bine pusa la punct, puteti infaptui multe lucruri pe care nu banuiati ca le puteti face cu palane si scripeti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.