transporturi rutiere de marfuri
transporturi rutiere de marfuri

Informatii generale despre transportul rutier de marfuri

Transportul rutier de marfuri este reprezentat de toate operatiunile de transportare dintr-un punct in altul a marfurilor ce se realizeaza cu ajutorul autovehiculelor, chiar daca, pe anumite portiuni ale traseului, autovehiculele respective sunt transportate la randul lor.

In ultimii 20 zeci de ani, transportul rutier de marfuri a cunoscut cea mai mare crestere si dezvoltare din domeniul trasporturilor, iar datorita faptului ca acum in intreaga lume exista aproximativ 15 milioane de km de drumuri, acest lucru a contribuit si din plin la cresterea acestui domeniu.

Particularitatile pe care le are transportul rutier de marfa

In primul rand discutam despre mobilitatea excelenta pe care o au autovehiculele si care este practic una dintre principalele particularitati ale acestui domeniu.

Autovehiculele cu care se realizeaza transporturi rutiere de marfuri se pot deplasa in locuri in care alte mijloace de transport nu o pot face.

A doua particularitate este reprezentate de autovehiculele cu ajutorul carora se pot realiza transporturi rutiere de marfuri directe de la expeditor si pana la destinatar, atat pe plan national, cat si international.

Realizandu-se aceasta varianta, se vor evita transbordarile care exista pe parcursul drumui, procese ce duc la manipulari destul costisitoare, posibilitati de pierdere atat cantitativa, cat si calitativa, rataciri ale marfurilor si asa mai departe.

Top 5 avantaje pe care le ofera transportul rutier de marfuri

  1. Autovehiculele cu care se realizeaz practir transportul rutier de marfuri beneficiaza de viteze ridicata, ata tehnice, cat si comerciale, aspect foarte important mai ales in cazul marfurilor perisabile, dar si al celor cu un grad ridicat de urgenta pentru livrare.
  2. In cadrul transporturilor rutiere de marfuri pe distante lungi, dar si in cazul celor internationale rulajul autovehiculelor este de doua mai ridicat in comparatie cu cel al trenurilor de marfa (3 curse/luna fara de 1,5 curse/luna, in medie), iar astfel cresc procesele de productie si desfacere, aspecte ce contribuie din plin la cresterea eficientei utilizarii de transporturi rutiere de marfuri.
  3. Exista anumite autovehicule cu care care se realizeaza transportul de marfa rutier care sunt dotate cu instalatii speciale care ofera o temperatura particulara, astfel incat calitatea marfurilor sa se pastreze perfect pana cand acestea ajug la destinatie. Aceste instalatii speciale pot oferi o temperatura cuprinsa intre -20 grade Celsius si la +20 grade Celsius. Cocrect, pentru carnea congelata, aceasta trebuie sa fie transportata la o temperatura de -18 grade Celsius la os, in cazul fructelor si legumelor temperatura din autovehicul trebuie sa fie cuprinsa intre 3-4 grade Celsius si asa mai departe. Astfel, datorita autovehiculelor dotate cu instalatii speciale cu, in cadrul acestor transporturi rutiere de marfuri de acest gen pierderile sunt de maxim 1-2% din totalitatea numarul de transporturi realizate.
  4. Mai mult decat atat, transportul de marfa rutier poate asigura livrari prestabilite, conform unui calendar stabilit, iar astfel destinatarul nu trebuie sa abia nevoie stocuri de siguranta. Datorita acestui lucru se elimina din start depozitarea excesiva, posibila deprecierea a marfurilor depozitate, dar si imobilizarea unor resurse financiare pentru stocurile respective.
  5. Autovehiculele cu ajutorul carora se realizeaza transport rutier de marfuri pot fi oricand redirectionate pe parcursul unui traseu in functie intamplarile neprevazute care pot avea loc, dar si in functie de cerintele speciale ale pietei externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.