XC90

Noul XC90 face parte din categoria mașinilor care se doresc a fi mai atractive și care, speră compania suedeză, vor putea micșora diferența de exemplare vândute dintre Volvo și rivalele sale, BMW, Audi și Mercedes Benz. SUV-ul premium pe care vor să-l scoată pe piață cei de la Volvo este un model foarte important, fiind primul care va fi produs sub noul patronat al miliardarului chinez Li Shufu și al companiei sale, Zhejiang Geely Holding Group Co.

La construcția sa se va folosi o platformă complet nouă, iar mașina nu va mai avea nici o componentă preluată de la vechiul ei proprietar, Ford Motor Co.

[alert-announce]Directorul firmei suedeze, Hakan Samuelsson, a declarat că aceasta este singura șansă pe care o au pentru a produce un model de mașină care să funcționeze foarte bine. Dacă nu vor reuși acest lucru, cei de la Volvo s-ar putea să nu mai primească o a doua șansă pe viitor.[/alert-announce]

A doua generație a XC90, care înlocuiește versiunea mai veche, produsă din 2002 până în prezent, este un element cheie al proiectului de 11 miliarde de dolari al celor de la Volvo, care implică și construirea unei game mai mari de modele de autoturisme pe o nouă platformă. Acestea vor avea și motoare electrice, dar și o varietate de sisteme de siguranță noi.

XC90 urmează să-și facă prima apariție în public pe 26 august, anul curent, iar de la anul va putea fi cumpărat și din showroom-uri. Președintele companiei Geely și al producătorului suedez de vehicule Volvo, chinezul Li, a spus că el spera ca, prin introducerea noului model XC90, Volvo să-și poată recâștiga încrederea în sine.

Volvo, compania care a introdus centura de siguranță ca echipament standard pentru mașinile sale în 1959, ține să sublinieze siguranța modelului XC90 și dotările premium de care acesta beneficiază. Mașina va avea implementată o tehnologie de evitare a coliziunilor și accesorii precum ar fi un schimbător de viteze încrustat cu cristale, produs de firma Orrefros, plus o un dispozitiv cu touchscreen compatibil cu produsele celor de Apple și Google (Android).

BMW X5 și Mercedes clasa M vor avea și ele, la rândul lor, faruri ce vor imita forma ciocanului lui Thor și un spațiu special în care se pot depozita trabucurile pentru a putea fi ferite de umezeală. Conform declarațiilor analistului Han Weiqi, de la CSC International Holdings, XC90 este modelul care trebuie să facă o impresie foarte puternică pe piață, mai ales că va fi unul dintre primele autoturisme produse după fuziunea celor două companii, Geely și Volvo.

De asemenea, Weiqi a mai spus că Volvo, aflată acum sub patronatul celor de la Geely, trebuie să-și consolideze poziția sa ca brand premium în viitor. Ford a cumpărat compania suedeză Volvo pentru 6,45 miliarde de dolari în 1999, de la concernul Volvo AB, cu sediul în Gothenburg. Acesta a decis că dorește să se axeze mai mult pe construcția de camioane și echipamente de construcție, decât pe cea de autoturisme.

Geely a achiziționat de la Ford aceeași companie în 2010, pentru 1,8 miliarde de dolari, după ce americanii au renunțat la o parte din modelele lor premium în urma instalării crizei globale. XC90 va fi echipat cu o grilă verticală diferită de cea a predecesorului său și cu faruri și lumini de semnalizare plasate într-o incintă care va avea forma unui ciocan.

Cel mai mare motor ce va fi pus pe noul model Volvo va avea 400 de cai putere și, opțional, se poate alege și un motor electric. Printre sistemele de siguranță ce vor fi instalate, se găsește un sistem care va putea „simți” distanța și viteza altor vehicule care se apropie de o intersecție și un altul care va preveni ieșirea în decor a mașinii și care va strânge și centurile de siguranță ale pasagerilor în eventualitatea în care, totuși, vehiculul va părăsi carosabilul.

Volvo spera ca acest model să ajute compania să ajungă la vânzări anuale de 800000 de vehicule și la o marjă operațională de 8% din venit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.