Niciunul anume…….sau avem toate motivele din lume!

Despre trandafiri s-a spus de-a lungul timpului că sunt florile iubirii. Trubadurii au cântat despre ei, iar poeții i-au aclamat in versuri…. Aș merge chiar mai departe si aș afirma că trandafirii seamănă foarte mult cu însăși iubirea!

De ce ?

Păi…..în primul rând, pentru că au multe petale, ca și iubirea de altfel…. Trebuie să tot descoperi, să ai răbdare, să tot dai la o parte foi sau sa înlături prejudecăți (ori haine…..), până să ajungi la un consens cu celalalt! Sau potriveala, ziceți-i voi cum doriți…..

Apoi, găsim trandafirii într-o paletă oarecare de culori: albi, ca și puritatea unei iubiri…….roz, ca prima iubire semi-împărtășită, a cărei amintire se tot estompează în timp ……… roșii-sangerii, ca și iubirea valvataie……..roșu – aprins, ca și pasiunea în iubire……galbeni, ca și gelozia în iubire …….mai nou albaștri, ca și culoarea pe care o căpăta fata unui îndrăgostit înfuriat și părăsit, ori trădat în dragoste ….

Aș mai putea pomeni în trecat (fără să insist) și de bobocii de trandafir, care seamănă cu iubirile premature ale unora……el copt-ea necoapta, ori invers, că acum nu-i bai nici așa!…

Rupți din mediul lor, trandafirii se ofilesc relativ repede, la fel ca și cel pe care soarta il smulge brusc de lângă persoana iubită cu intensitate…dar nu vreau să vă întristez, deși mă pricep la asta foarte bine……

Trandafirii au tepi, dar și iubirea este tepoasa câteodată, nu-i asa?! De câte ori nu ai simțit ghimpi lungi infipti în inimă, din tot felul de motive?…..o vorbă aruncată, o privire furată către altcineva, o mică gelozie…..de astea….

Trandafirii au un miros discret, sau chiar puternic. La fel cum sunt și unele iubiri: pe unele le tinem secrete, iar pe altele le afișăm mândri, fiecare din motivele știute doar de el…..

Nu în ultimul rând, îndrăznesc să afirm că trandafirii, deși par să semene între ei, nu vei găsi totuși doi la fel! Dar, nu asa este și iubirea? Câte iubiri seamănă una cu cealaltă? Niciuna, pentru că vei iubi de fiecare dată altfel, iar sentimentele tale vor fi altfel pentru noua persoană decât ceea ce ai simțit fata de toate celelalte și asta pentru ca și tu vei fi altul de fiecare dată!

În concluzie, dragelor și dragilor,

Iubiți, dar nu uitați să iubiți și trandafirii!

Dăruiți, dar nu uitați să dăruiți și trandafiri!!!

PS: toate femeile adoră trandafirii!!!! Garantat...
PPS: toti bărbații adoră să dăruiască trandafiri ... nu-i așa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.