În ultimii ani, s-a dezvoltat o nouă generație de antreprenori. O generație care nu se învârte în jurul profitului ci clădește pe principii de pasiune și utilitate. Un exemplu al acestei generații este Dan Chițila, un orădean pasionat de natură, călătorii și descoperiri. Poate că îl știți datorită business-ului său „Outdoor Activities in Romania” sau poate ca un fost programator.

Povestea lui Dan Chițila începe cu Elveția. Da, în 2007 a fost invitat de un antreprenor elvețian să deprindă meseria de ghid profesional de la un prieten ce era deja iscusit în turismul montan. După o experiență plăcută, mult curaj și câțiva ani de visat, în 2013, Dan a demisionat din funcția de programator. A pregătit un site dedicat străinilor care căutau o experiență turistică formidabilă în România și din vorbă-n vorbă și-a dezvoltat o afacere românească, de succes și pentru străini.

Primii veniți în cadrul afacerii au fost niște profesori englezi ce predau în București. Au făcut o vizită în Munții Ciucaș și s-au îndrăgostit pe loc. Mulți clienți îl găsesc pe Dan prin TripAdvisor dar și prin Facebook.
turism pentru redescoperirea României

Un turism pentru redescoperirea României

Prin „Outdoor Activities”, Dan plănuiește să promoveze micile locuri din România care rămân ascunse în ciuda farmecului lor. Se fac excursii de o zi cu plecare din București în Munții Ciucaș, Baiului sau locații din jurul castelului Bran pentru oameni mai ocupați. Există și tururi mai lungi, o relaxare perfectă de 4-8 zile în zilele călduroase.

Împreună cu „Outdoor Activities”, turiștii pot descoperi meșteșuguri și tradiții românești care nu mai sunt explorate și nici vizibile. De altfel, pot participa în evenimente spontane precum abaterea de la traseul turistic și descoperirea unor obiceiuri și mâncăruri locale, cunoscute ca „off beat tracking” ; o soluție nemaipomenită pentru ruperea de cotidian și găsirea armoniei în natură.

Anul 2016 a adus un loc special pentru afacerea lui Dan la Târgul din Londra, unde vizitatorii au fost atrași de noua față prietenoasă a României.

Un Ghid, tovarășul perfect pentru o excursie relaxantă

La „Outdoor Activities” se găsesc ghizi care întrețin atmosfera, aduc un aer proaspăt turismului și tratează fiecare client sau grup de clienți cu profesionalism și prietenie. Turiștii se simt ca și atunci când strângi un grup drag de prieteni și pornești să redescoperi natura. Marea majoritate vin din SUA, Canada, Marea Britanie dar și de mai departe precum Hong Kong sau Australia.

În momentul în care faci lucrurile cu pasiune, nu mergi la lucru obosit și stresat ci mergi să mai învingi o provocare, să afli ceva nou despre tine și despre ceilalți, să te dezvolți. Și în timp ce te bucuri de asta, să contribui la un sistem mai bun pentru mica ta comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.