profit din afacerea ta

Cel mai mare interes al oricărui afacerist este să facă profit. Cu toate acestea, deși au cifre uriașe de vânzări, cei mai mulți ajung faliți. Pentru a evita acest scenariu, trebuie să știi că cel mai important aspect de care să ții cont atunci când vrei să scoți profit din afacerea ta îl reprezintă costurile.

profit din afacerea ta

Cât te costă să livrezi un anumit produs sau serviciu? Odată ce ai aflat răspunsul la această întrebare, drumul tău spre profit va fi mult mai lin. Iată și câteva sfaturi care să te ghideze:

Asigură-te că fiecare vânzare îți aduce profit!

Secretul unei afaceri profitabile, mai ales când este vorba de o afacere mică, stă în modul în care îți manageriezi costurile. Bineînțeles, asta nu înseamnă să tai costurile atât de mult încât să nu mai funcționezi la capacitate maximă, ci să fii atent la detalii și să reduci cheltuielile în mod eficient. De exemplu, încearcă să calculezi cât costă să faci un anumit produs și apoi stabilește o strategie de vânzare. Aplică anumite reduceri în perioade cheie și oferă-le clienților posibilitatea de a plăti în rate, dacă produsul este prea scump. Astfel, te asigur că vei vinde totuși ceva și că nu vei rămâne cu produsele în depozit. O altă strategie ar fi ca la un produs cumpărat, să oferi unul la jumătate de preț sau cu o reducere pe care ți-o permiți. Asigură-te că scoți profit la fiecare vânzare, iar la sfârșitul lunii nu vei pleca acasă cu buzunarul gol.

Pune la punct o bază de date a clienților!

Axează-te pe clienții vechi pentru a face vânzări. Este mult mai ușor și mai iefin să convingi clienții care deja au cumpărat de la tine, să o facă din nou, decăt să atragi alții noi. Cu cât un client apelează mai des la serviciile sau produsele tale, cu atât mai mult profit vei scoate. Ai grijă să iei legătura cu clienții fideli cel puțin o dată pe lună și informează-i despre promoții, reduceri sau produse noi.

Totodată, o atenție deosebită trebuie să acorzi și clienților care nu au mai apelat demult la tine. Află ce i-a determinat să procedeze astfel și ce anume poți să faci pentru a-i atrage din nou. O idee bună pentru a face asta este să îi suni, dacă ai datele lor, și să întrebi ce anume i-a nemulțumit. Amintește-le că după 90 sau 120 de zile, nu vor mai fi considerați clienții tăi.

Dacă ai reușit să convingi un client să apeleze din nou la afacerea ta, ai grijă să nu treacă 90 de zile de când acesta nu ți-a mai trecut pragul. După cum spuneam și mai sus, este ideal ca o dată la 30 de zile să iei legătura cu clienții pentru a restabili relațiile comerciale.

Crește prețurile!

Ideea de a crește prețurile pentru a face profit e foarte bună, dar cam riscantă pentru cineva care nu are cunoștințele necesare de marketing. Pentru a evita un dezastru, fie analizezi extrem de bine toate aspectele strategiei înainte de a o pune în practică, fie apelezi la un profesionist care să te îndrume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.