Internetul este suprasaturat de informatii si continut, iar daca esti content-writer, ghost-writer sau copywriter, poate fi foarte greu sa te remarci, mai ales tinand cont de competitia acerba. Din fericire pentru tine, nu conteaza atat de mult despre ce scrii, ci mai mult felul in care scrii. Oamenii apreciaza un articol scris intr-un mod placut si care sa le ofere ceva nou. Cititorii isi doresc sa fie luati in considerare si sa fie intelesi. Empatizand cu cititorii, ii vei determina sa revina pe site-ul tau.
Nu trebuie sa fii un geniu al cuvintelor. Trebuie doar sa stii cum sa te conectezi cu cititorii si cum sa le oferi informatiile de care au nevoie, fara a intampina bariere de comunicare.
Scrie in fraze scurte
Nu trebuie sa fii un Mihai Eminescu sau un Mircea Eliade pentru a scrie un articol original si de calitate. De fapt, este chiar un plus sa folosesti un limbaj mai simplu. Ideea este sa nu scrii fraze interminabile. Oamenii se vor plictisi foarte repede. Foloseste un nivel de exprimare accesibil pentru toata lumea. Crede-ma, nu este usor sa comunici un mesaj intr-un limbaj simplu, de aceea nu toti pot fi content-writeri de succes. Dar cu exercitiu, poti ajunge la nivelul in care poti scrie despre orice subiect, de la politica si mondenitati pana la turism si sport, in asa fel incat orice cititor sa iti inteleaga mesajul.
A scrie concis nu inseamna ca trebuie sa renunti la claritate si la stil, ci doar sa fii usor de inteles.
Foloseste cuvinte cu impact emotional
Foloseste cuvinte cu impact emotional in articolele tale. Astfel, vei produce continut mult mai atractiv pentru cititori. Ai observat ca unele articole sunt scrise in asa fel incat sa nu te poti abtine sa le citesti pana la capat? Un content writer bun stie cum sa foloseasca cuvinte cheie facand apel la emotiile oamenilor, fara a se abate de la subiect. Adreseaza-te la persoana a doua, folosind cuvinte precum “tu” sau “dumneavoastra” si fa-i pe cititori sa simta ca articolul tau este folositor din punct de vedere informativ.
Foloseste titluri si subtitluri
In mediul online, oamenii nu citesc, ci frunzaresc. Un bloc mare de text va descuraja orice cititor si il va face sa iasa imediat de pe site. Primul lucru care atrage este titlul. Acesta apare primul la cautarea pe Google si este elementul care ii face pe utilizatori sa dea click. Subtitlurile arata ca ai conceput un articol bine structurat si usor de parcurs.
Demonstreaza ca esti stapan pe informatia pe care o oferi
Arata ca esti sigur pe tine. Nu folosi formule de genul “In opinia mea” sau “Cred ca…”. Cititorii stiu deja ca e opinia ta. Astfel de formule inspira incertitudine, iar oamenii cauta informatii online tocmai pentru a gasi opinia unui cunoscator. Nu uita, tu esti expertul!
Documenteaza-te temeinic pe subiectul abordat
Citeste frecvent bloguri si site-uri din domeniul abordat de tine pentru a fi la curent cu ultimele noutati si pentru a te inspira. Urmareste site-urile de succes si analizeaza felul in care content writer-ii acestora concep articole unice si de calitate.