problemele de functionare ale imprimantei

Ai de printat ceva urgent, dar imprimanta te-a lăsat baltă? Află cum poți să o repari fără a apela la ajutorul unui profesionist.

Iată ce aspecte trebuie să verifici pentru a putea pune cât mai repede imprimanta în funcțiune:

Alimentarea cu energie electrică

Verifică dacă imprimanta este conectată la o sursă de curent electric și dacă butonul de pornit/oprit este pe poziția on. De asemenea, nu uita să verifci dacă ai făcut setările necesare de pe calculatorul tău. În cazul în care imprimanta este conectată la un prelungitor, uită-te dacă butonul rosu este aprins. Dacă nu, înseamnă că acesta nu permite transmiterea tensiunii electrice de la priză la aparat.

Cablurile

Verifică dacă imprimanta este conectată corect la computer (în cazul imprimantelor care se conectează la PC prin cablu).

Conexiunea la distanță (remote connection)

În cazul în care imprimanta folosește o conexiune remote cu PC-ul, fii absolut sigur că aceasta este pornită. Majoritatea imprimantelor afișează un simbol care devine albastru atunci când conexiunea între cele două dispozitive este accesibilă.

Dacă nu știi unde să găsești acest simbol, o idee bună ar fi să verifici manualul de utilizare. Deși mulți dintre noi nu acordăm prea mare atenție acestui accesoriu, considerat inutil, manualul de utilizare poate fi soluția salvatoare atunci când întâmpinăm o problemă în utilizarea imprimantei.

Odată ce ai găsit manualul de utilizare, urmărește indicațiile pentru stabilirea corectă a conexiunii dintre imprimantă și computer.

Dacă folosești Windows 8.1, urmărește indicațiile din secțiunea “Why isn’t Windows discovering my Bluetooth or different remote gadget?”(De ce Windows nu găsește dispozitivele Bluetooth sau alte dispozitive remote). În cazul în care problema persistă și după ce ai urmat toate indicațiile, atunci este posibil ca problema să fie la calculator, și nu la imprimantă.

Folosește un troubleshooter

Troubleshooter-ul este o unealtă care poate identifica în mod automat eventualele probleme legate de computer, de imprimantă sau de conexiunea dintre cele două, în funcție de setările făcute.

Upgradează driverele

În cazul în care ai instalat imprimanta folosind o versiune de Windows mai veche decâ cea pe care o folosești acum, este normal ca imprimanta să nu mai funcționeze la capacitate maximă. Același lucru se poate întâmpla și dacă, la un moment dat, imprimanta a suferit de pe urma unei pene de curent sau a fluctuațiilor de tensiune, precum și dacă ai avut calculatorul virusat.

Pentru a beneficia de toate funcțiile acestui dispozitiv, este necesar să descarci și să instalezi cele mai noi drivere pentru imprimante. În cazul în care nu mai ai cd-ul cu driverele primit odată cu imprimanta sau dacă nu le poți găsi la o simplă căutare pe internet, o idee bună ar fi să cauți un astfel de program pe site-ul producătorului.

În cazul în care nu ai reușit de unul singur să descoperi și se rezolvi o problemă apărută la imprimantă, sau dacă consideri că aceasta te depășește, cel mai indicat ar fi să apelezi totuși la un specialist. Este bine să ne ocupăm noi înșine de aceste mici inconveniente, dar totul până la un punct. Până la urmă, ideea este să reparăm ceva nu să stricăm mai mult decât era la început.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.