Din ce in ce mai multe persoane aleg platforma WordPress pentru a-si construi un website, indiferent ca vorbim de bloguri sau site-uri de specialitate. Comunitatea WordPress iti ofera gratuit si un plugin SEO in interfata de administrare, pentru a te ajuta sa ai un page rank cat mai bun la cautarea pe Google si a-ti imbunatati traficul pe site.
Trei dintre cele mai importante elemente ale modulului SEO de la Yoast sunt Focus keyword-ul, titlul SEO si Meta descrierea. Aceste trei elemente completate corect te pot ajuta sa optimizezi continutul articolului tau, iar pentru acest lucru sa stii ce rol au fiecare dintre ele si cum apar in cautarea pe Google.
Focus Keyword
Focus Keyword este cuvantul cheie (sau, dupa cum vom vedea mai jos, formularea-cheie) folosit de Google pentru a-ti gasi articolul. Acum ceva timp, cand internetul nu era atat de doldora de continut, era usor sa setezi cuvinte-cheie scurte. Astazi ai nevoie mai degraba de o formulare-cheie, compusa din mai multe cuvinte pentru a fi intr-o pozitie cat mai buna in clasamentul Google.
De exemplu, daca subiectul articolului este despre “Cum se completeaza Focus Keyword in modulul SEO de la Yoast pe platforma WordPress”, focus keyword-ul poate fi “Focus Keyword SEO Yoast” sau “completeaza Focus Keyword SEO Yoast”. Acesta este si formularea abordata de oameni atunci cand cauta pe Google.
Titlul SEO
Aproape cel mai important element in optimizarea SEO este titlul. Mai precis, titlul paginii. Acesta poate fi diferit de titlul pe care il alegi pentru postare in sine. Mici diferente intre titlul SEO si titlul postarii pot duce la rezultate remarcabile. De exemplu, titlul postarii poate fi “Cadouri de Ziua Indragostitilor”, iar titlul SEO “cele mai tari cadouri de Ziua Indragostitilor pentru iubita ta”.
Poti incerca sa experimentezi cu titlul SEO, dar asta nu inseamna ca poti sa face spam. Nu indesa keyword-uri in titlu fara nici o noima, altfel Google te va penaliza. De asemenea, exista o limita de 70 de caractere impusa de modulul SEO de la Yoast.
Meta Descriere
Evident, cel mai important element in optimizarea SEO a paginii tale este titlul, insa meta descrierea este, de asemenea, foarte important. Un meta description eficient iti poate aduce mai mult trafic cu acelasi page rank. Mai exact, atunci cand ai deja o anumita pozitie in Google pentru un anumit keyword, poti modifica meta description-ul pentru a o face mai atractiva. Oamenii vor da click mai repede pe rezultatul care afiseaza pagina ta daca meta description-ul, care reprezinta un text succint ce rezuma continutul postarii, ii atrage.
Meta description-ul este textul pe care utilizatorii il citesc in pagina de rezultate la cautarea pe Google, Acesta apare imediat sub titlu, ca un preview la postare. Cu cat e mai convingator meta description-ul, cu atat oamenii vor fi mai curiosi sa intre pe pagina ta.
Sa presupunem ca postarea ta apare in a 3-a pozitie la cautarea pe Google dupa un anumit keyword. Studiaza meta description-ul rezultatelor de pe pozitia 1 si 2 si apoi modifica-ti meta description-ul, facandu-l mai atractiv. Gandeste-te la utilizatorul final. De ce ai da click pe al treilea rezultat si nu pe primul sau al doilea? Meta description-ul vorbeste intr-o maniera succinta despre ce poti gasi in articol daca dai click.
Pentru a va da un exemplu practic despre modul in care trebuie sa completati aceste trei elemente am facut un print screen la cum sa completat Focus Keyword, Titlu SEO si Meta Descriere al acestui articol.
Dupa ce ati completat corect aceste elemente si ati publicat articolul, sunt sigur ca doriti sa vedeti cum arata in cautarea Google articolul dumneavoastra. Aici trebuie sa aveti putina rabdare pana ce Google va indexa articolul publicat (aspect influentat de rank-ul ocupat de site-ului dvs. in google, cu cat este mai mare cu atat sunt indexate mai repede noile articole sau pagini create).
Puteti insa vedea cum apare acest articol in Google cautand dupa titlul acestui articol introdus in campul Titlu SEO (Cum optimizezi continutul cu pluginul SEO de la Yoast).
Acceseaza linkul => Cauta in Google