ciclismul-pentru-copii

Atunci când sunteți în căutarea unei biciclete pentru copilul dumneavoastră, veți găsi liste întregi cu componentele acesteia, fiind posibil să nu înțelegeți ce rol au fiecare. Pentru a face cea mai bună alegere, este important să va informati în scopul deprinderii noţiunilor de bază în ceea ce privesc aceste componente. Astfel, veţi putea face uşor comparaţia între diversele tipuri de biciclete de copii existente pe piaţă.

Cadrul

Este elementul de bază ce leagă toate componentele bicicletei. În funcție de tipul de bicicletă ales, cadrul diferă ca şi formă de la caz la caz. Poate fi construit din materiale precum aluminiu, oţel, crom, carbon sau titan. În cazul copiilor, este de preferat un cadru realizat din aluminiu, deoarece are o greutate scăzută, este rezistent la lovituri şi nu ruginește. Dimensiunea cadrului se alege în funcţie de înălţimea copilului.

Ghidonul

Folosit pentru controlul bicicletei şi executarea virajelor, ghidonul poate avea forme diferite, în funcţie de preferințe. Cele mai des întâlnite sunt construite din aluminiu, deoarece sunt ușoare şi rezistente. Lăţimea ghidonului nu trebuie să depășească lățimea umerilor copilului.

Furca

Disponibilă în două variante, furca poate fi rigidă sau mobilă. Cea rigidă se pretează pentru rularea prin oraş sau pe trasee fără denivelări. Pe când furca mobilă se pretează unui teren accidentat. Pentru copii, se recomandă tipul de furcă fixă, deoarece greutatea acestora poate să nu fie suficient de mare încât să acţioneze asupra furcii mobile.

Frânele şi roţile

Au rolul de a reduce viteza şi de a opri bicicleta din mers. Tipurile de frâne disponibile sunt de tip clește, frâna de picior sau frâne pe disc, care pot fi mecanice sau hidraulice.  În cazul copiilor este potrivită o frână de tip clește. În funcţie de înălțimea copilului se alege diametrul roților, spre exemplu pentru copiii cu o înălțime între 90 – 100 cm se achiziționează roţi de 12 – 14 inci.

Angrenajul pedalier

Este compus din elemente precum butuci, lanţ şi pinioane ce alcătuiesc sistemul de punere în mişcare a bicicletei. Este recomandat ca lanțul să fie protejat de o mască de plastic sau tablă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.