biciclete-pliabile

Persoanele iubitoare de mişcare au creat un trend din mersul pe bicicletă, astfel întâlnim frecvent oameni pe bicicletă în drum spre muncă, școală, ş.a.m.d. Bicicleta pliabilă a devenit o necesitate tocmai pentru că avem nevoie să ne mișcăm rapid şi deținem un spațiu mic pentru depozitarea acesteia.

Pretențiile consumatorilor au crescut odată ce au apărut diverse modele de biciclete pliabile. Dar pentru majoritatea există 4 aspecte de urmarit.

Dimensiuni şi greutate

Dimensiunea bicicletei gata pliate trebuie să fie cât mai mică. Odată pliată, lungimea ei se reduce la jumătate, putând fi transportată uşor cu un autoturism, cu mijloacele de transport în comun sau chiar într-un rucsac. Faţă de bicicletele clasice, care sunt de exemplu greu de manevrat atunci când suntem nevoiți să urcăm sau coborâm scările, marele avantaj al bicicletei pliabile este forma compactă pe care o poate lua. Toată lumea vrea o bicicletă ușoară, cu cât greutatea este mai mică cu atât manevrabilitatea este mai bună.

Numărul de viteze

Mai multe trepte de viteze ne vor ajuta să ajustăm mai bine greutatea de pedalare, în funcţie de capacităţile fizice şi suprafaţa de rulare, ne dorim ca pedalatul să fie cât mai uşor şi trecerea de la o greutate de pedalare la alta să fie cât de lină. Desigur, numărul de viteze influențează preţul bicicletei, în acest sens este bine să alegem o bicicletă în funcţie de traseele pe care le avem de parcurs.

Componente şi material

Materialele folosite pentru construcția bicicletei trebuie să fie de calitate şi rezistente. Este de preferat o bicicletă construită din componente uşor de reparat sau înlocuit. Cadrul reprezintă unul dintre elementele ce decid greutatea precum și durabilitatea bicicletei; este bine să ne orientăm spre un aliaj rezistent atât la şocuri, cât şi la intemperii. Totodată, se va acorda atenţie şi greutăţii maxime pe care o poate susţine o astfel de bicicletă.

Preț

Deşi au un preţ mai mare faţă de bicicletele clasice ne aşteptăm la un preţ accesibil pentru toate buzunarele. Desigur, dacă alegem bicicleta în detrimentul mașinii sau a mijlocului de transport în comun suntem dispuşi să investim mai mult pentru a profita de ea cât mai mult timp, cu cât mai puţine reparaţii posibile. Prin simplul fapt că renunțăm la taxele de parcare, combustibil sau serviciile de întreținere ale mașinii, vom reuşi să economisim suficient pentru a achiziția o bicicletă de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.