Odată cu dezvoltarea rapidă a internetului, unul dintre serviciile proeminente care a devenit disponibil în mediul online a fost cel al cumpărăturilor virtuale. Clienții obișnuiți, care, până acum, mergeau la un magazin normal, fizic, pentru a achiziționa bunurile de care aveau nevoie, se grăbesc acum să viziteze magazinele online, tocmai pentru avantajele pe care aceste le oferă.

Pentru cumpărătorul de rând, cea mai utilă unealtă care îi ajută să fie mai eficienți în achiziționarea de produse sau servicii de pe internet, este un director magazine online. O altă denumire a acesteia mai este și aceea de serviciu de comparare a prețurilor. Similar altor servicii de acest gen, directorul de magazine online listează siteurile de unde se pot cumpăra diverse bunuri.

Toate magazinele online care apar acolo sunt listate de către diferiți vânzători și sunt împărțite pe categorii și subcategorii. Beneficiile pe care directoarele de magazine virtuale le oferă sunt atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători. Pe primii îi ajută să găsească mai ușor produsele căutate, iar celor din urmă le facilitează promovarea bunurilor în fața a cât mai multor potențiali clienți.

Beneficiile pentru cumpărător

Persoana care face cumpărături online, fie ea începătoare sau mai experimentată, va remarca imediat utilitatea unui director magazine online. Va vedea că îi este mult mai simplu să caute și găsească produsul sau serviciul pe care dorește să-l cumpere. Un client petrece mult timp căutând respectivul produs înainte de a-l cumpăra, tocmai pentru a se putea informa mai bine în legătură cu prețul și calitatea acestuia.

Pe lângă aceasta, pe el îl mai interesează și alte lucruri, precum garanția care îi este oferită, politica de returnare a produsului, precum și alte informații care îi sunt relevante. Cum piața este plină de foarte multe produse și servicii asemănătoare celui pe care vrea să-l cumpere, clientul vrea să aibă posibilitatea de a compara mult mai ușor bunurile între ele, pentru a vedea diferențele de calitate, preț, sau pentru a citi părerile altor persoane care le-au achiziționat deja.

Astfel, ei pot lua mai ușor decizia de cumpărare. De asemenea, într-un director de magazine online, se mai pot găsi și oferte speciale de la diverse magazine. Din nou, acestea vin în ajutorul clientului și îl determină să cumpere sau nu.

Beneficiile pentru vânzător

Și pentru vânzător există câteva beneficii pe care le are atunci când alege să-și listeze magazinul online într-un director specializat. Primul beneficiu de pe listă este acela că un director de acest fel are o bază largă de vizitatori pe care un site îi poate atrage către el. O dată listat produsul sau serviciul în paginile directorului, magazinul online va începe să primească mai multe vizite și, posibil, își va crește și numărul vânzărilor.

Alt beneficiu este reprezentat de expunerea indirectă a magazinului sau a produselor acestora care au fost trecute într-un director magazine online prin utilizarea programului de afiliere al celui din urmă. Astfel, și mai mulți potențiali clienți au ocazia de a vedea, compara și afla cât mai multe informații despre produsele sau serviciile căutate. Din nou, vânzările magazinelor online pot crește și prin această modalitate.

Pentru a putea să profite de acest beneficiu, vânzătorii trebuie să se asigure că produsele sunt listate corespunzător. Ele trebuie să aibă o descriere (scurtă sau lungă), care să prezinte, pe scurt, caracteristicile acestora. De asemenea, trebuie să se mai verifice și cuvintele cheie utilizate la includerea produsului sau serviciului în director. Cu ajutorul lor, dacă sunt cele potrivite, cumpărătorii pot găsi mai repede ceea ce caută, însemnând că magazinul vostru are o șansă mai mare de a apărea în fața ochilor clienților.

Dar, oare, toate aceste beneficii se pot obține la un preț convenabil? Răspunsul este da. De fapt, de cele mai multe ori, listările într-un director magazine online sunt gratuite, la fel cum este și utilizarea celorlalte funcții ale sale.

Prin urmare, dacă dețineți un magazin online, nu ezitați să-l listați într-un astfel de director!

Trăim într-o lume în care informația reprezintă PUTEREA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.