Construirea unei case a devenit un trend si totodata o provocare pentru majoritatea celor care isi doresc sa aiba o locuinta proprie. Avand in vedere preturile in continua crestere ale apartamentelor, din marile orase, construirea unei case a devenit alternativa cea mai eficienta. In plus, satisfactia realizarii unui proiect de anvergura va intrece asteptarile. Efortul merita toti banii!
In comparatie cu eforturile financiare, de lunga durata, pe care trebuie sa le faci pentru platirea unui credit pentru un apartament sau o casa la cheie, la construirea unei case poti incepe cu banii pe care i-ai economisit in decursul catorva ani. Daca in plus, primesti si un mic ajutor din partea familiei, lucrurile se mai simplifica. Un motiv in plus, sa te apuci de propriul proiect. Ia in calcul si un eventual credit de la banca.
Libertate financiara si spirituala ne indeamna, pe fiecare dintre noi, sa avem propriile realizari. Construirea unei case poate fi considera una dintre ele.
Avand in vedere ca un asemenea proiect, de mare anvergura, necesita timp si bani, inarmeaza-te din timp cu ele. Ca sa-ti faci o idee, construirea unei case cu 3 camere, cu terenul aferent poate ajunge sa coste in jur de 50.000 de euro.
Dar, cum de obicei, bugetul este limitat ia in calcul cele mai ieftine variante. Insa, un buget redus nu inseamna neaparat sa renuntati la visuri.
Cum construiesti o casa ieftina?
In stadiu de proiect erorile sunt permise. Asadar, proiectati, analizati iar apoi puteti sa decideti care este cea mai avantajoasa alternativa de construire a unei case ieftine.
Iata 5 variante ieftine de construire a unei case:
· O echipa de constructori care practica preturi mai mici
Cea mai simpla si la indemana metoda de construire a unei case, care te scuteste de drumuri si batai de cap, este contractarea unei firme de constructie, care sa se ocupe de tot, de la achizitionarea materialelor, pana la finalizarea constructiei. Aceasta nu este insa cea mai ieftina dintre variante. Contractand o firma specializata, ridicarea unei case poate fi realizata cu un buget de aproximativ 40.000 de euro, cu tot cu teren. In marile orase se practica preturi de 350 de euro pe mp construit.
O echipa de constructori prost platiti pot, insa sa faca lucrari de mantuiala, daca le lipseste motivatia financiara. Supervizarea lor indeaproape este de luat in calcul, in acest caz.
Controland inca din faza de proiect viitoarea casa, puteti controla si costurile ei.
2. Un proiect de casa mai mic, duce totodata la costuri mai mici
Un spatiu mai restrans si bine gandit, inca din faza de proiect este intotdeauna mai eficient decat o casa cumparata de-a gata, cu spatii generoase si ineficient compartimentate. De asemenea, costurile vor fi substantial reduse. O casa cu o amprenta de 100 de mp va costa mai putin decat una de 200 de mp. In acest caz, un proiect realizat de un arhitect bun, face toti banii. Daca ai pretentii la finisaje scumpe, atunci costurile mai cresc.
3. Cumpara un teren de casa la periferia orasului
O decizie inteleapta ar fi renuntarea la ideea de casa in buricul orasului si cumpararea unei parcele de teren la periferia orasului. Aceasta s-a dovedit a fi varianta mai ieftina, de realizare a unei case. In loc sa dai in jur de 100.000 de euro pe o casa cu 3 camere, gata construita, in aceeasi zona, poti cauta singur o bucata de teren, pe care sa ridici casa. In acest caz, costurile ajung in jur de 40.000 de euro cu tot cu terenul, cumparat la un pret rezonabil. Un lot de teren pentru casa la periferia orasului poate costa in jur de 10.000 de euro sau mai putin.
4. Materiale de constructie cumparate din timp
Pornind de la zicala: „iarna cal si vara sanie”, poti face mari economii in bugetul destinat constructiei unei case, daca incepi sa-ti cumperi toate materialele necesare inca de iarna. Desigur, cu un buget si un plan bine stabilit. Pe timp de iarna, cand constructiile iau o pauza, costurile materialelor sunt mai mici. Un inginer constructor iti poate recomanda cele mai bune materiale si magazine.
Preturile practicate, in prezent de firmele de profil, care se ocupa cu constructia de case, ajung in jur de 350 de euro mp construit. Daca, insa faci aceasta lucrare pe cont propriu, cu materiale achizitionate de tine, poti reduce la jumatate costurile pe mp construit.
5. Casa din lemn
Construirea unei case din lemn s-a dovedit a fi atat o modalitate ecologica de locuit, cat si una mai ieftina decat cea traditionala din caramida sau BCA. Diferenta nu este una considerabila, insa, orice ban economisit este util. Un metru patrat construit, la cheie, pentru o casa din lemn costa in jur de 300 de euro, iar la rosu, costurile se reduc la jumatate. O casa din lemn, cu o amprenta de 100 de mp, poate ajunge la 30.000 de euro. In plus, o casa din lemn este mai rezistenta in timp, ofera un confort termic sporit, rezista bine la cutremure si se realizeaza in maxim doua luni.
Alege varianta cea mai ieftina pentru tine. Aceste sunt doar cateva dintre cele mai ieftine variante de construirea a unei case mai ieftine, dar lista poate continua. Dar, fara compromisuri, nu faci nimic.
Buna ! Am o solutie sa iti iei o casa ( nu de lux, bineinteles!)chiar daca nu ai bani sa iti cumperi o casa in doar 28 de luni! Beneficiile se diminueaza cu fiecare zi care trece!