181_58_prd

De-a lungul timpului s-au dezvoltat o multime de tipuri de saltele pat capabile sa satisfaca pana si cele mai inalte exigente cu privire la acestea. De la simple paturi cu paie utilizate in Neolitic si pana la saltele care folosesc ultimele tehnologii si materiale aparute pe piata de profil.

Fiecare dintre aceste tipuri de saltele contribuie intr-o masura diferita la gradul de confort oferit, asadar pentru fiecare persoana in parte exista cate o saltea perfecta. Determinarea tipului de saltea de pat potrivita se face in functie de dorintele si necesitatile pe care le are o persoana, asadar trebuie sa se analizeze dar si sa se cunoasca elementele care duc la alegerea saltelei perfecte.

Indiferent de necesitatile pe care le aveti in materie de saltele, Imex Grup este partenerul si furnizorul dumneavoastra de incredere atunci cand vine vorba de achizitionarea unei saltele. Chiar daca este vorba despre aprovizionarea cu saltele a unei unitati de cazare sau a unei locuinte Imex Grup va sti intotdeauna ce sa va ofere.

Descrierea tipurilor de saltele

Asadar, de-a lungul timpului saltelele de pat au inceput sa se diversifice si sa fie inventate noi tehnologii dar sa se si incorporeze noi materiale. In acest sens va vom descrie cele mai uzuale tipuri de saltele de pat pentru a putea sa faceti o alegere in cunostinta de cauza.

Saltelele cu arcuri – acestea sunt cele mai clasice saltele de pat intrucat in interiorul lor au arcuri conectate intre ele cu materiale rezistente. Cu cat arcurile sunt mai groase cu atat salteaua va fi mai ferma iar cu cat acestea sunt mai inguste cu atat patul va fi mai moale. Acest tip de saltea este totodata una accesibila ca pret si fiind preferat in special de cei care nu doresc sa aloce un buget considerabil pentru achizitionarea unei saltele.

Saltelele cu spuma memory – sunt fabricate din spuma memory sau vascolelastic iar aceasta este realizata din poliuretan cu densitate foarte mare. Fiind un material sensibil la temperaturi ridicate face posibil ca salteaua de pat sa se muleze pe forma corpului pe masura ce este incalzit. Datorita faptului ca isi pastreaza temperatura este foarte confortabila mai ales in sezonul rece.

Saltele cu arcuri imbracate individual – sau dupa denumirea lor generica saltele de pat pocket spring al carui miez este fabricat din arcuri impachetate individual in material textil iar in acest fel fiecare arc se adapteaza independent la forma corpului iar imbinarea lor se realizeaza prin coasere sau lipire.

Saltelele de pat cu burete sau poliuretan – la nivelul acesta se disting doua tipuri de poliuretan din care se fabrica acest tip de saltele si anume cu celulatie inchisa sau deschisa.

Saltele de pat crossover – acesta este un tip de saltele care le imbina pe cele cu arcuri cu cele de burete.

Saltele ortopedice – acesta reprezinta un tip de saltea populara mai ales datorita faptului ca poate ameliora anumite afectiuni, sunt mai ferme si asigura alinierea corecta a coloanei vertebrale.

Saltele de pat cu apa – acestea se adapteaza foarte usor formei corpului dar nu sunt la fel de populare precum primele desi sunt la fel de eficiente.

Saltele gonflabile – aceste saltele de pat sunt umplute in intregime cu aer si sunt extrem de confortabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.