Tehnologia te salvează de niveluri profunde de plictiseala si acesta este o problema
Fotografie de la Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/pe-ganduri-ganditor-ganditoare-sta-jos-3760811/

Conform unui articol publicat de Science Alert, tehnologia ne salvează de niveluri profunde de plictiseala si acest lucru poate fi o problema. In trecut, oamenii erau obligați sa se confrunte cu perioade de plictiseala si sa găsească modalități creative de a-si ocupa timpul. Însă acum, avem acces la o multitudine de divertismente la îndemâna prin intermediul tehnologiei, cum ar fi telefoanele inteligente (smartphones), tablete si televizoare.

Aceasta abilitate de a ne distrage atenția de la plictiseala poate avea un efect negativ asupra creativității noastre. Când ne plictisim, creierul nostru încearcă sa găsească modalități de a rezolva acest lucru, ceea ce poate duce la gânduri si idei noi si creative. Daca avem acces la tehnologie pentru a ne distrage atenția de la plictiseala, acest proces poate fi întrerupt.

De asemenea, dependenta de tehnologie pentru a ne distrage atenția poate duce la probleme de concentrare si atenție. Când ne mutam atenția rapid intre mai multe activități, cum ar fi verificarea telefonului in timp ce vizionam televizorul, ne poate fi mai greu sa ne concentram pe orice activitate anume.

In cele din urma, tehnologia poate contribui la o scădere a tolerantei noastre la plictisire. Cu cat ne distragem mai des atenția de la plictiseala prin intermediul tehnologiei, cu atât ne va fi mai greu sa ne confruntam cu ea atunci când va fi necesar.

Sursa: https://www.sciencealert.com/technology-is-saving-you-from-profound-levels-of-boredom-and-its-a-problem

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.