tabla decapata
tabla decapata

Tabla decapata este material de constructii, din aceeasi gama, care are poate una dintre cele mai largi varietati de utilizare. Aceasta se remarca insa printr-o serie de calitati specifice, ce o fac sa fie foarte des utilizata si apreciata de specialisti in constructii, dar si de gospodari sau mesteri deopotriva.

Acest material poate fi utilizat atat in proiecte de mari dimensiuni si industriale, cat si in proiecte de complexitate sau dimensiuni reduse, domenii fiind din ce in ce mai variate.

Informatii despre procesul de productie prin care se realizeaza tabla decapata

Diferenta intre tabla decapata si alte tipuri de tabla apare inca din cadrul procesului de productie, in care aceasta este obtinuta printr-un proces de laminare la rece.

Laminarea la rece este un proces prin care materia prima din care se realizeaza tabla decapata, adica otelul, este rulat si presat in mai multe randuri cu ajutorul unor role speciale ce exercita o presiune ridicata asupra sa, pana cand acesta este subtiat la grosimea dorita. Tot procesul se desfasoara la o temperatura foarte scazuta, sub cea de recristalizare, sustinand atingerea unor grosimi exacte pentru materialul final.

Pe langa faptul ca foarte multe calitati ale materiei prime sunt preluate de tabla decapata de aici si se mentin neschimbate datorita laminarii la rece, tolerantele de grosime pe care aceasta le poate atinge sunt mult mai usor de stabilit si respectat fata de laminarea la cald!

Cateva utilizari pentru tabla decapata

Dupa cum spuneam, tabla decapata poate fi folosita in diferite ramuri ale industriei, precum cea a constructiilor de automobile, productiei de aparate electrocasnice, realizarea materiale pentru confectionarea de parapeti pentru autostrazi si chiar cea a realizarii de masini agricole. Mai mult decat atat, aceasta poate reprezenta o optiune de luat in seama pentru realizarea diferitelor piese de mobilier, rafturi de depozitare sau chiar panouri ori articole de menaj.

De asemenea, in ultima vrem, este preferata si in suportii utilizati in industria publicitara, adica in realizarea panourilor publicitare de mari dimensiuni.
tabla decapata
Atunci cand este utilizata, tabla decapata nu dezamgeste niciodata, dand dovada de o serie de calitati foarte mult apreciate in domeniile mentionate anterior.

Pe langa utilizarile clasice, tabla decapata a inceput sa fie usor, usor utilizata de catre designeri pentru realizarea diferitelor elemente atat de interior, cat si de exterior. Aici mentionat amenajari de interior cu aspect industrial, amenajari ce au cunoscut o crestere destul de mare a numarului de realizari.

Cateva calitati pe care le are tabla decapata

Tabla decapata se remarca, asa cum am precizat anterior, printr-o gama larga de calitati pe care le transmite si proiectelor in care este utilizata.

Printre acestea le enumeram pe cele mai importante: rezistenta foarte ridicata in timp, aceasta fiind preferata pentru realizarea proiectelor cu o utilizare de lunga durata, un aspect foarte placut si modern, fiind potrivita pentru realizarea proiectelor in care este folosita ca suprafeta aflata la vedere, rezistenta ridicata la deformare si intemperii, posibilitate de vopsire sau zincare, in functie de necesitatile proictelui respectiv sau dorintele utilizatorului.

Asadar, acum stiti tot ce aveti nevoie despre tabla decapata. Spor la lucru!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.