aglomeratie

Spatiul comercial pe care il alegem pentru afacerea noastra poate face diferenta intre succes si faliment. Este bine sa nu ne grabim in selectarea spatiului comercial de inchiriat si sa analizam cat se poate de responsabil zona, vadul, avantajele si dezavantajele amplasamentului.

Ce trebuie sa avem in vedere daca suntem interesati de un spatiu comercial de inchiriat stradal?

Chiar daca in prezent este tot mai greu sa gasim un spatiu comercial de inchiriat la strada, acest lucru nu este imposibil. Nu trebuie, insa, sa ne grabim! Pentru ca degeaba este el la strada si poate chiar are un vad bun, daca afacerea noastra nu se incadreaza ambinetului si vecinatatii.

De exemplu, ar fi total neadecvat sa aleg un spatiu comercial de inchiriat pentru un magazin cu haine de lux in vecinatatea garii. Aceea este o zona destinata traficului, iar oamenii, prea putin, vor fi interesati sa viziteze un magazin cu haine de lux, intre doua trenuri. Mai de graba vor cauta un magazin alimentar, o cafenea sau o pizzerie.

Pe de alta parte, putem alege un spatiu comercial de inchiriat pentru afacerea noastra cu haine de lux intr-o zona mai retrasa dar care are vad! Zona fiind deja cunoscuta pentru specificul activitatii pe eu care eu o desfasor. Desigur, acest vad se creeaza in timp si necesita o publicitate adecvata a spatiului.

Deci, putem sa cautam spatii comerciale de inchiriat care deja au vad pentru activitatea pe care o desfasuram. Astfel, odata cu spatiul, noi primim si clientela obisnuita sa frecventeze acel loc pentru a beneficia de acel gen de servicii.

Astfel sunt zonele, poate mai retrase, dar deja cunoscute de ani de zile ca fiind locuri unde fie se poate manca foarte bine, fie se pot face cumparaturi foarte convenabile.

Ce trebuie sa stim daca vrem un spatiu comercial de inchiriat intr-un mall?

Mall-urile, prin constructia si destinatia lor, ar trebui sa ofere si vadul. Chiar si asa, daca aveti de ales, orientati-va catre spatiile comerciale pozitionate cat mai central si cat mai departe de usile de acces.

Scarile rulante, daca exista, e bine sa fie si ele cat mai departe, pentru ca aglomeratia creata in jurul lor poate bloca vizibilitatea catre spatiul dumneavoastra. La alegerea spatiului comercial de inchiriat intr-un mall, urmariti sa fiti cat mai vizibil si pozitionati cat mai central.

Alte criterii pe care trebuie sa le avem in vedere cand cautam un spatiu comercial de inchiriat

Fiti atenti la dotari. Aveti nevoie de un open space sau de compartimentari? Vreti ceva gata amenajat, sau va permiteti o mica investitie pentru a-l amenaja chiar dumneavoastra?

Deloc de neglijat este perioada de inchiriere a spatiului comercial. Clauzele contractuale sunt foarte importante si este recomandat sa aveti un sprijin de specialitate in acest sens.

Deci, daca doriti un spatiu comercial de inchiriat si nu vreti sa aveti surprize contractuale, apelati la un jurist cu experienta in acest gen de activitate.

In concluzie, daca suntem in cautarea unui spatiu comercial de inchiriat, trebuie sa avem in vedere urmatoarele aspecte:

  • Sa alegem cu mare atentie pozitionarea spatiului comercial (stradal sau in mall) – avem nevoie de vitrina stradala, vecinatatea e potrivita activitatii noastre, ce fel de oameni frecventeaza zona, etc;
  1. Sa cautam spatiile care deja au un vad comercial – pentru ca acestea vin cu o clientela deja formata prin eforturile celor care deja au mai folosit acele spatii comerciale de inchiriat;
  2. Sa tinem cont de dotarile spatiului – pentru a evita investitiile ulterioare;
  3. Sa fim foarte atenti la perioada de inchiriere si clauzele contractuale, ba chiar sa apelam la un jurist cu experienta in domeniu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.