Lentilele de contact pot fi colorate, folosite strict pentru scop estetic sau cu dioptrii, fiind o alternativa ideala pentru ochelarii de vedere. Exista si varianta combinata, si anume lentile de contact colorate cu dioptrii.

Cele mai cautate sunt cele cu dioptrii, avand foarte multe avantaje. In primul rand sunt mult mai confortabile si ofera o vedere naturala, fara a limita campul vizual. Pot fi purtate in acelasi timp cu ochelarii de soare, ofera o libertate totala, utilizatorul lor poate dansa, alerga, fara grija de a scapa ochelarii pe jos.

Ca orice produs prezinta si cateva dezavantaje.

Exceptand lentitelele de unica folosinta, restul trebuie curatate in mod regulat pentru a evita riscul de infectii si iritatii.

Solutiile de curatare pentru lentile tin departe bacteriile, fiind cea mai buna metoda de a le putea purta fara grija consecintelor negative. Mainile trebuie curatate foarte bine inainte de a le manevra, se recomanda folosirea unui sapun antibacterian lichid, iar apoi trebuie sterse cu un prosop fara scame, pentru ca acestea sa nu ajunga pe lentile. In unele cazuri, pentru unele tipuri de lentile de contact se recomanda pastrarea pe timpul noptii in solutiile de curatate.

Aceste solutii nu sunt universale ci sunt diferite in functie de tipul lor. Cele mai recomandate sunt solutiile multifunctionale deoarece pot fi folosite pentru curatare, dezinfectare si clatire, mai ales ca se stie foarte bine ca solutiile de curatare pentru lentile tin departe bacteriile.

Curatarea corecta a lentilelor de contact este foarte importanta nu doar pentru evitarea infectiile ci si pentru intretinerea lor fara a le deteriora, avand astfel o durata de viata mai lunga. Folosirea unor metode nepotrivite le pot strica chiar si dupa prima utilizare.

Orice purtator de lentile de contact, fie estetice sau cu dioptrii trebuie sa stie ca solutile de curatare si ingrijire pentru lentile tin departe bacteriile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.