senzori de fum

senzori de fum

Senzori de fum si alte echipamente de prevenire si stingere a incendiilor pot fi regasite in numeroase locatii, iar in acest sens este foarte indicat sa stiti mai exact despre ce este vorba cand achizitionati astfel de echipamente.

Acesti senzori de fum, pe langa faptul ca sunt de mare ajutor in cazul izbucnirii unui incendiu, sunt chiar necesari in acest sens.

De ce sa alegeti utilizarea de senzori de fum

Ca si motiv principla pentru utilizarea de senzori de fum putem mentiona in prima instanta faptul ca acesti senzori de fum vor avertiza prezenta unui incendiu, fapt ce av conferi echipelor de interventie mai mult timp pentru a interveni la stingerea incendiului.

Vorbind despre senzori de fum putem spune se asemenea ca acestia reprezinta dispozitive care au o sensibilitate la fum si la temperatura si care vor ajuta nu doar la prevenirea unui incendiu, ci si la prevenirea extinderii lui.

De cele mai multe ori, primul semn al unui incendiu este fumul rezultat in urma procesului de ardere si acesta, fiind detectat de acesti senzori de fum care vor trimite semnale sistemelor de alarma vizuale sau panoului de control al instalatiei impotriva incendiilor, vor duce la prevenirea extinderii incendiului respectiv.

In acest fel, persoanele din spatiul sau cladirea in care a izbucnit incendiul vor avea suficient timp la dispozitie sa fie evacuate si sa nu ramana blocate in cladire, iar echipele de interventie vor avea si ele timpul necesar la dispozitie pentru a evacua persoanele aflate in pericol.

Unde se pot utiliza acesti senzori de fum

Cand vine vorba de utilizarea de senzori de fum, este bine de stiut ca acestia pot fi utilizati in orice fel de spatiu, incepand de la spatii rezidentiale, spatii comerciale, spatii de tipul unor depozite sau laboratoare, ateliere si asa mai departe.

De cele mai multe ori veti regasi acesti senzori de fum atasati pe tavan, insa exista si posibilitatea de a atasa senzorii respectivi pe perete spre exemplu.

Este bine de stiut de asemenea despre senzori de fum ca instalarea acestora nu va fi una dificila, va fi in fapt un simplu proces de gaurire a tavanului si insurubare a acestor senzori de fum.

Cine poate monta senzori de fum

Este indicat bineinteles sa apelati la persoane autorizate si specializate in domeniu pentru instalarea de senzori de fum, intrucat pentru a functiona corespunzator, acestia trebuie sa fie corect instalati.

Evitati de asemenea la instalarea de senzori de fum ca acestia sa fie pozitionati langa o sursa de fum sau de caldura excesiva, cum ar fi hota spre a nu avea problema alarmelor false.

Dupa cum am mentionat insa, este indicat ca montarea acestor senzori de fum cu www.ignifugare.eu sa fie realizata de un specialist, astfel ca acesta va va indruma si in privinta locatiei ideale pentru acesti senzori si totodata va va putea acorda cateva sfaturi in privinta utilizarii si intretinerii lor pentru a fi siguri astfel ca respectivii senzori de fum vor fi pe deplin functionali atunci cand veti avea nevoie de ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.