plasa de gard zincata
plasa de gard zincata

Ce este plasa de gard zincata?

Plasa de gard zincata este unul dintre cele mai folosite materiale atat de constructori, cat si de persoane fizice intr-o varietate mare de domenii. Un gard de plasa este cel mai des intalnit model pentru imprejmuirea diverselor suprafete.

Acest material este realizat din sarme de otel zincate. Datorita faptului ca are o textura aproape elastica ce se datoreaza firelor de sarma zincate din care este realizata, plasa de gard zincata este un tip de material foarte usor de utilizat si potrivit atat pentru constructorii experimentati, cat si persoanele fizice ca nu au o experienta in acest sens.

Cateva detalii tehnice despre plasa de gard zincata

Dupa cum spunea, plasa de gard zincata este alcatuita din fire de sarma zincata, ce sunt impletite intre ele sub forma unor mici rombulete (ochiuri). Practic, aceste fire sunt prinse intre ele in zig-zag.
Grosimea acestora poate fi diferita astfel: in cadrul proiectelor in care este nevoie de asigurarea unei rezistente ridicate se utilizeaza plasa de gard zincata cu fire mai groase, iar de partea celalata, unde este nevoie doar de o delimitare a unui spatiu se utilizeaza una cu fire mai subtiri.

Ochiurile forme de intersectia sarmelor pot fi mai mici sau mai mari in functie de proiectul in care acest material se va utiliza.

Numele de „zincata” se datoreaza stratului protector de zinc aplicat peste acest material si care il protejeaza impotriva coroziunii. Mai exact, acest strat protector asigura o rezistenta ridicata la actiunea diferilor agenti chimici care se regasesc in exterior, oferind acestui material o durata ridicata de viata.

Unde se regaseste in general un gard de plasa?

Dupa cum mentionam mai sus, un gard de plasa este de cele mai multe ori, principala metoda de imprejumuire, in special pentru domeniile industriale, civile si agricole.

plasa de gard zincata

Plasa de gard zincata este utilizata atat in zone rezidentiale, cat si in zonele agricole, deoarece poate asigura intr-un mod extrem eficient delimitatea de care este nevoie intre mai multe spatii apartinand unor proprietari diferiti sau avand utilizari diferite, fiind in acelasi timp o limita destul de maleabila.

Un gard de plasa se realizeaza destul de usor si fara a fi necesare prea multe cunostinte de ordin tehnic. Mai mult decat atat, acest material se transporta si manipuleaza destul de usor.

Mai mult decat atat, plasa de gard zincata este utilizata in domeniul gospodaresc pentru realizarea custilor pentru animale, imprejmuirea spatiilor de cultivare a legumelor sau de joaca pentru copii, terenurilor de agrement si sport.

De ce este plasa de gard zincata atat de utilizata?

Pe scurt, plasa de gard zincata este, in primul rand, un material extrem de fiabil, fiind foarte usor de adaptat in functie de particularitatile unui proiect si avand o forma care permite mularea pe in diverse domenii. Practic, acest material preia forma suprafetei in care este utilizata, insa poate constitui de asemenea si o suprafata dura, daca este montata cu ajutorul unor stalpi metalici de sustinere.

Totusi, de departe cel mai important avantaj al utilizarii acestui material ramane eficienta sa din punct de vedere al raportului dintre pret si calitate, ce ii permite sa fie de multe ori solutia cea mai la indemana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.