Din ce în ce mai activă în ultimii ani, piața de case de vânzare din București este rezultatul repulsiei pe care bucureștenii se pare că au dezvoltat-o față de aglomerația din metropolă, o casă pe pământ reprezentând pentru aceștia “o oază” de relaxare, un loc care le oferă confort și intimitate în timpul liber.

Creșterea cererii de case de vânzare în București se datorează și ieftinirilor succesive din ultimii ani, agențiile imobiliare confirmând faptul că prețurile caselor au ajuns la jumătatea celor cu care se vindeau în anul 2008. Criza imobiliară a afectat sectorul caselor de vânzare din București în măsura în care în primii doi ani de criză, volumul a scăzut semnificativ, după care a crescut continuu pe fondul scăderii prețurilor.

Cei interesați de vânzări de case în București sunt, bineînțeles, atenți în primul rând la prețul de vânzare al acestora. Urmează apoi, ca arie de interes, amenajarea casei, zona în care se află situată casa, precum și detaliile legate de finisaje, compartimentare, număr de camere, suprafață sau condițiile oferite de complexul rezidențial în care se află, dacă este cazul. Cei mai selectivi dintre cumpărători caută case cu piscină, jacuzzi sau garaj subteran, aceste dotări fiind întâlnite, în principiu, la casele de lux, care depășesc cu mult ordinul sutelor de mii de euro pentru prețul de vânzare.

Cele mai căutate case sunt cele din zona Pipera, Băneasa, Iancu Nicolae, Primăverii, Herăstrău și Aviației, zone în care agențiile imobiliare din București susțin că vânzările de case au crescut vertiginos în ultimii ani, în ciuda faptului că în aceste zone, prețurile sunt cele mai mari, fiind cunoscute a fi zone exclusiviste.

În concluzie, anul 2015 aduce auspicii bune pentru piața de case de vânzare din București, piața imobiliară primind în sfârșit o bulă de oxigen după atâția ani în care nu a prea avut ce să respire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.