Tot mai multe tinere intampina dificultate in decizia asupra programului de lucru, mai ales cand sunt puse in fata unei decizii care vizeaza primul job. Totusi, fiecare se raporteaza la un set de aspecte pe care le considera importante ca facand parte din decizia pe care o vor lua cu privire la program, insa avantajele si dezavantajele sunt prezente in ambele situatii.

Timp liber

Atunci cand sunt puse in fata primului job, tinerele tin cont de timpul liber pe care programul il permite, in masura in care mizeaza pentru part-time sau full-time. Cel mai evident avantaj programului part-time este cel al timpului liber.

Pentru unele femei, aceasta poate fi cel mai important aspect, insa situatia devne dezavantajoasa atunci cand acel timp liber nu este investit in activitati productive, caz in care tinerele ar trebui sa se indrepte mai degraba spre un program full-time.

Castiguri mai mari

Si aici se poate vorbi de o sabie cu doua taisuri care nu este intotdeuna bine intentionata sau manuita. Multe tinere opteaza pentru un job part-time in ideea ca vor dezvolta contacte si cu alti angajatori, asumandu-si chiar si doua job-uri in acelasi timp.

Rezultatele nu sunt imbucuratoare, insa, cel putin in raport cu un job full-time, acolo unde toate eforturile se concentreaza intr-o singura directie, iar suma acestora se transpune in sume pe masura implicarii si a devotamentului pentru postul detinut.

Importanta familiei

Alegerea programului de lucru depinde, pentru unele femei, si de atentia acordata familiei. Tocmai de aceea, multe tinere opteaza pentru un program part-time atunci cand vine vorba de primul job, lasand deoparte avantajele net superioare ale jobului full-time.

Totusi, daca pentru o tanara se explica aceasta decizie, fiindu-i greu sa aloce timp important unor activitati in care nu sunt prezenti cei cunoscuti ei, pentru o femeie decizia este una eronata, in sensul in care nu reuseste sa isi urmeze cariera si sa faca unele compromisuri care o pot maturiza si transforma intr-o femeie de succes.

Reusitele vin atunci cand echilibrul face parte din viata fiecarei femei, iar limita dintre personal si profesional trebuie acutizata si respectata de fiecare in parte.

Part-time sau full-time?

O intrebare sonora si extrem de relevanta pentru parcursul profesional al fiecarei femei.

Decizia asupra programului de lucru trebuie luata in conformitate cu lucrurile care conteaza pentru fiecare, tinand cont de faptul ca timpul este o resursa foarte pretioasa si ireversibila.

Un job de viitor presupune investitii importante, precum implicarea si timpul care altadata era alocat unei pasiuni, insa pe de alta parte genereaza castiguri formidabile, care pot contribui la reintregirea echilibrului atat pe plan profesional, cat si personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.