Ce este palul?

Palul este acronimul pentru placi aglomerate din lemn.

Palul este unul dintre cele mai intalnite tipuri de materiale din care se confectioneaza mobila moderna.

Cand alegeti mobila din pal este bine sa cunoasteti avantajele si dezavantajele acestui tip de material, precum si mijloacele de intretinere ale mobilei din pal.

Cum se obtine?

Pentru a se obtine placile din pal lemnul obisnuit este tocat, presat si lipit cu clei sau cu rasini sintetice pentru a se obtine placile. Acestea se usuca si se finiseaza cu melamina, furnir sau diverse lacuri, apoi se taie si se monteaza mobila. Straturile superioare sunt obtinute din particule mici, pentru ca suprafata placii sa fie fina si sa reziste la zgarieturi.

Palul este un material mult mai usor decat lemnul si costurile de prelucrare sunt mai mici. Intre timp, palul a inceput sa inlocuiasca multe piese de mobilier fabricate din lemn masiv, utilizand tehnici traditionale.

Din pal este fabricata mobila, parchetul, suporturile, se construiesc pervaze, lambriuri, etc. palul este des intalnit si in cazul bucatariilor realizate la comanda.

Una din cele mai intalnite dileme ale cumparatorilor o reprezinta alegerea pe care o au de facut intre mobila din pal si cea din MDF.

Palul are o greutate mai mica, costa mai putin si este mai usor de prelucrat. Pretul accesibil si rapiditatea de executie sunt doua puncte forte ale palului. Clientii au de ales dintr-o gama larga de culori. Mobila realizata pe comanda poate fi de orice tip, dimensiune sau forma.

Cum se intretine?

Mobila de pal trebuie ferita de umiditate, aburi, schimbari subite de temperatura, etc. pentru persoanele care doresc mobila rezistenta si cu o durata mare de viata, MDF-ul este cel mai rezistent dintre cele doua materiale.

Mobila din pal se poate curata usor cu solutii din comert concepute special pentru acest tip de material. O solutie de curatat suprafetele din pal este solutia de geamuri. Mobila din pal acoperita cu melamina trebuie degresata, melamina fiind o folie de plastic. Solutia de curatat geamuri indeparteaza petele si curata suprafata.

Daca doriti sa lustruiti palul atunci va recomandam sa utilizati o ceara speciala pentru lemn.

Alte solutii destinate curatarii si degresarii suprafetelor din pal, existente in comert, in afara de sparym sunt cel cu pulverizator. Aceste solutii se utilizeaza nediluate, cu o carpa moale sau cu o laveta. In lipsa unui astfel de produs se utilizeaza o laveta si detergent diluat.

Dupa curatare suprafata se sterge cu o carpa uscata pentru a nu ramane urme. Se mai utilizeeaza o solutie din apa si sapun cu un detergent non-abraziv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.