darling_dog_carne_si_ficat

Cainii au nevoie de o alimentatie care sa fie potrivita varstei si starii de sanatate ca sa fie satisfacut si intr-o stare buna din punct de veder fizic.

Principalele categorii de hrana sunt hrana uscata si hrana umeda caini.

Uneori este dificil pentru proprietarul patrupedului sa aleaga intre aceste tipuri de hrana. Se stie ca boabele – respectiv hrana uscata sunt mai usor de depozitat si se pot hrani mai repede si usor animalele dar hrana umeda este cea care are in componenta mai putine cereale si proteine mai multe.

Hrana uscata are ca si avantaje in plus fata de depozitare si faptul ca este o hrana benefica pentru gingiile si dintii cainelui , ca asigura scaunele tari si de regula este mai ieftina dar acest tip de hrana are si dezavantaje iar acestea constau in faptul ca boabele sunt stropite cu grasime animala ceea ce constituie un adaos nesanatos si inutil si unele tipuri de boabe contin prea mult gluten.

Spre deosebire de hrana uscata, hrana umeda pentru caini prezinta unele avantaje dintre care sunt de mentionat faptul ca aceast tip de hrana contine mai multe proteine decat cea uscata ceea ce o face benefica pentru caini , ca umezeala mancarii duce la o buna hidratare si asta este bine pentru tractul urinar si nu in ultimul rand faptul ca multi caini o gasesc gustoasa savurand-o mai bine decat pe cea uscata iar conservele cu hrana umeda pentru caini au o valabilitate mare fireste daca sunt tinute sigilate si in conditii bune.

Desigur, hrana umeda are si ea unele dezavantaje dintre care mentionze faptul ca ingrasa mai repede si usor decat hrana uscata, mai ales daca este principala hrana administrata cainelui . Deasemenea, daca au fost deschise conservele si nu a fost consumata intreaga hrana atunci valabilitatea lor este scazuta si necesita pastrare nu foarte indelungata si la frigider.

In orice caz, daca animalul de companie are unele probleme speciale atunci este recomandabil sa se ceara sfatul unui veterinar inainte de a administra un tip sau altul de hrana. Ca si oamenii, la fel si cainii au reactii diferite la diete deoarece organismele unora au nevoie de proteine in proportie mai mare , altii au nevoie mai mult de carbohidrati iar pentru altii este mai potrivita in general sau in anumite momente hrana uscata in derimentul celei umede.

Oricum, proprietarii cainilor trebuie sa tina cont de unele aspecte atunci cand aleg hrana pentru propriul animal si anume:

Varsta cainelui si asta pentru ca in general pentru pui dar si pentru caini mai mari este recomandata hrana umeda pentru ca are proprietati hidratante si este mai buna pentru dintii fragili ;
Cainii care sunt supraponderali au ca si recomandare consumul de hrana umeda pentru caini deoarece aceasta are mai multe proteine si ii creaza senzatia de satietate mai repede ;
Starea de sanatate reprezinta si ea un aspect important in alegerea hranei si asta pentru ca in functie de bolile de care poate sa sufere un animal se recomanda consumul cu preponderenta al hranei uscate sau al hranei umede pentru caini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.