awesome-beautiful-house-wallpaper_015600635_146

Înainte de a cumpăra o casă, fă un exercițiu de gândire în perspectivă: dacă vei fi nevoit să o vinzi, la un moment dat, cât de ușor vei putea face asta? Anumite detalii arhitecturale și de design care acum îți plac atât de mult încât vrei să o cumperi, o vor face greu sau chiar imposibil de vândut. Elemente precum piscinele și mansardele îi împart pe proprietari în două tabere: unii le îndrăgesc până la obsesie, ceilalți nici nu vor să audă de ele.

Așa că informează-te! Chiar dacă aceste 7 elemente nu vor fi factorii determinanți în achiziționarea casei, e mai bine să știi cu exactitate în ce te bagi.

O școală în apropiere

În special dacă ai copii, să locuiești lângă o școală e ca un vis împlinit. Cui nu i-ar plăcea să-și lase copiii să meargă pe jos până la școală și să scape, astfel, de corvoada transportului în comun? Vă spunem noi: cumpărătorilor ai căror copii au terminat deja școala și celor care nu-și doresc deloc copii. Cei peste 50 de ani sunt îngroziți de astfel de proprietăți din cauza traficului intens din zonă și a gălăgiei pe care o fac elevii.  În plus, odată cu ei vin nenumăratele mașini ale profesorilor și ale părinților, autobuzele școlare și limitele de viteză care fac drumul până la serviciu un chin. Ah, și râsul cristalin al celor mici, care intră pe fereastră, dinspre terenul de joacă? Nu-i așa plăcut dacă tu încerci să muncești sau te odihnești la tine acasă.

Localizare: Buricul Târgului

Unora le place să fie, la propriu, în centrul acțiunii. Să se uite pe fereastra dormitorului și să admire vânzoleala de pe străzi, restaurantele pline, barurile și magazinele din care ies și intră, neîncetat, oameni, să ajungă în 2 minute de mers pe jos la cafeneaua preferată și să aibă acces rapid la arterele de circulație principale.

Dar, înainte de a cumpăra o casă într-o astfel de zonă, ia în calcul și ideea că nu toată lumea agreează ideea de a locui pe o stradă aglomerată, în care n-ai pic de liniște, fie că e zi sau noapte. Dacă ai de gând să-ți asumi acest risc și să mergi până la capăt cu achiziția, nu fi mirat când, peste 10 sau 20 de ani, nu reușești să scapi de ea.

La etaj, la parter, sau între ele?

E ceva de-a dreptul romantic la o casă cu mai multe etaje: scările lungi care te fac să te simți ca personajul principal al unui roman englezesc, priveliștea pe care o ai de la etaj, faptul că poți să-ți bei cafeaua pe balcon, în timp ce privești de sus trecătorii și muuulte altele. Dar, când vine vorba de vânzarea unei astfel de proprietăți, anumite elemente o vor transforma într-o provocare, mai ales dacă dormitorul principal nu se află la parter, căci se pare că mulți cumpărători nici nu vor să ia în calcul o casă care nu îndeplinește acest criteriu.

Scările, de asemenea, vor reprezenta o problemă, în special dacă potențialii cumpărători sunt în vârstă, au probleme cu genunchii sau pur și simplu nu vor să urce și să coboare o scară de fiecare dată când au nevoie de ceva dintr-o altă cameră.

Piscina

Locuind în România și având la dispoziția noastră doar 3 luni în care ne putem bucura de temperaturi destul de ridicate încât să ne bălăcim în piscina exterioară, nu te aștepta ca ea să te ajute să-ți vinzi casa mai repede, oricât de minunată ți s-ar părea ție. Când chinul de a o întreține este mai mare decât distracția care vine de pe urma ei, nu te aștepta să fie considerată un plus sau să crească valoarea casei. Împacă-te cu ideea că singurul beneficiu pe care-l vei obține în schimbul ei va fi buna dispoziție.

Exagerat de renovat

Te-ai îndrăgostit de bucătăria sofisticată a acestei casei, pur și simplu „mori” după cuptorul ăla dublu și ai impresia că „cine nu ar face-o, nu?” Ei bine, în general, cumpărătorii nu prea se dau în vânt după accesorii sau electrocasnice nejustificat de luxoase sau „de fițe”. Dacă proprietatea se află într-un cartier modest, mai ales, nimeni nu va vrea să stea în casa aia ostentativă, cu grădina amenajată cu minuțiozitate. Știi tu, în casa aia cu cuptor dublu.

Prea mare sau prea mică: grădină

Un hectar de teren numai pentru tine? „Da, vă rog!”, vei zice. Te gândești entuziasmat la foișorul pe care-l construi acolo, la grădina pe care o vei sădi cu mânuțele tale, la locul de joacă pentru cei mici și nu mai poți de încântat ce ești. Din nefericire, nu toți cumpărătorii gândesc așa. Unii nu au timp să se îngrijească de un teren atât de spațios, alții pur și simplu nu sunt pasionați de grădinărit. Dacă grădina este prea mică, avem din nou o problemă. Oamenii nu vor nici să se îngrămădească într-un spațiu mic, în care nu au loc nici să facă un pas fără să iasă de pe proprietatea lor.

Clasicul duo Gresia&Faianța

Ai crescut cu el, îți place, nu vezi nimic greșit în legătură cu el. Din nefericire, nu au atât de mulți fani în rândul cumpărătorilor, majoritatea considerându-le demodate. Și mai sunt și greu de scos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.