stil de viata

Ca adolescent, ești supus constant unei presiuni din partea școlii, a prietenilor și chiar a părinților, ceea ce face adoptarea unui stil de viață mai dificilă. Totuși, ceea ce ar trebui să reții este faptul că lucrurile pe care le faci acum se vor reflecta mai târziu în viața ta, pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Așadar, un stil de viață sănătos are foarte multe beneficii pentru tine și ar trebui să te gândești serios la el.

În primul rând, unul dintre punctele sau aspectele cele mai importante în cadrul unui stil de viață sănătos, este reprezentat de către dietă. Și aici nu mă refer la orice fel de dietă, ci la una echilibrată.

Aceasta are menirea de a te hrăni și de a-ți menține un nivel de energie adecvat cu activitățile pe care le faci. Și nu, toți acei hamburgeri și cartofi prăjiți și toate sucurile acidulate pe care le iei de la McDonald’s nu se pun!

Prea mulți adolescenți consumă multă mâncare de la fast food și, ca urmare, au probleme cu greutatea. Înțeleg că, poate, din cauza stilului de viață pe care îl ai acum și din cauza presiunii societății care te înconjoară, nu prea ai cum să scapi din acest cerc vicios, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui măcar să încerci.

Kilogramele în plus nu-ți fac bine, nu sunt estetice și nici nu te scapă de oboseală, ba din contră! Scapă de tot acel „junk food” și încearcă să mănânci mai multe alimente cu adevărat nutritive, cum ar fi cerealele integrale, fructele, legumele sau carnea slabă. Bea multă apă și sucuri naturale de fructe pentru a te menține hidratat!

În al doilea rând, ar trebui să te odihnești suficient în fiecare seară. Adesea, adolescenții se culcă destul de târziu, timpul lor fiind ocupat cu teme, proiecte școlare sau diverse alte obligații sociale.

Mai mult, la acest lucru mai contribuie și rețelele de socializare, pe care tinerii pierd foarte mult timp, uneori chiar până la ore târzii din noapte.

Pentru tineri, este recomandat ca aceștia să doarmă cel puțin 8 ore, pentru a-și putea odihni în mod corect trupul și mintea. De aceasta din urmă vor avea nevoie să fie cât mai activă în ziua următoare, în special la școală.

Așadar, adolescenții ar trebui să se ducă la culcare mai devreme și să lase televizorul sau calculatorul în pace până dimineața.

Mai departe, în al treilea rând, un adolescent ar trebui să evite cu orice preț obiceiurile proaste. La această vârstă, este extrem de ușor să te lași influențat de cei din jurul tău și să te apuci de fumat sau, la fel de rău, de consumat droguri sau de băut alcool. Toate acestea pot avea un impact negativ masiv asupra ta, atât în prezent, cât și pe viitor. Nu te apuca de fumat, de băut alcool sau de droguri! În schimb, ocupă-ți timpul cu ceva mult mai util. Spre exemplu, practică un sport!

Că tot am adus vorba de mișcare, în al patrulea rând ar trebui, ca adolescent, să te menții cât mai activ din punct de vedere fizic.

Fă-ți o rutină de exerciții prin care să-ți menții corpul și mintea puternice și într-o formă cât mai bună. Efortul fizic te va ajuta să ai un corp sănătos și un fizic impunător, ceea ce îți va crește încrederea în sine.

În final, nu uita să faci întotdeauna parte dintr-un grup de prieteni sau de persoane care împărtășesc, pe cât posibil, aceleași pasiuni sau care au aceleași hobby-uri ca și tine. Acești indivizi ar trebui să fie unii cu care te înțelegi foarte bine și care îți sunt foarte buni prieteni. De asemenea, este important să aveți încredere unii în ceilalți și să vă puteți baza pe ajutorul vostru când aveți nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.