Apartamentele de vanzare din Bucuresti din Zona Centrala si Ultracentrala – In continuare in topul preferintelor cumparatorilor.

In ultima perioada, piata apartamentelor de vanzare din Bucuresti a fost caracterizata de aparitia multor ansambluri rezidentiale in zone marginale ale Bucurestiului si cu preturi foarte atractive pe metru patrat. Cu toate ca volumul cel mai mare al tranzactiilor si constructiilor s-a desfasurat in aceasta zona, centrul Bucurestiului atrage in continuare interesul cumparatorilor fapt care a facut ca preturile sa inregistreze si aici cresteri fata de anul precedent.

Zonele Centrale si Ultracentrale

In Bucuresti, sunt considerate ca fiind zone ultracentrale urmatoarele cartiere: Calea Victoriei, parcul Izvor si zonele adiacente, Piata Victoriei, Universitate, Cismigiu, Mircea Voda, Romana, Dacia, Nerva Traian, Rosetti, Eminescu, Unirii

Zona Centrala este compusa din urmatoarele locatii: Bd. Unirii, Bd. Decebal, Mosilor, Stefan Cel Mare, Calea Calarasilor, Gara de Nord, Pache Protopopescu, Tineretului, Cotroceni

Cresteri ale pretului in Euro pentru apartamentele de vanzare din zona centrala si ultracentrala a Bucurestiului

Conform datelor noastre, media preturilor exprimata in Euro pentru apartamentele din centrul Bucurestiului a continuat sa creasca fata de perioada similara din anul precedent. Cresterile. Media cresterilor este de +2,3% insa exista diferente semnificative intre variatiile apartamentelor oferite spre vanzare. Astfel, apartamentele noi sunt semnificativ mai cautate, aprecierea medie fiind aici de +4,2% in timp ce apartamentele vechi din zonele centrale s-au scumpit cu doar +0.4%.

Evolutia pietei pe termen lung

Consideram ca pe termen lung, piata imobiliara din Romania va continua sa se dezvolte iar preturile vor avea o evolutie constant ascendenta. Este posibil ca in 2016, datorita legii darii in plata, piata sa inregistreze o stagnare sau char o scadere in anumite sectoare insa, pe termen lung premizele Romaniei sunt clar pozitive: Nivelul mediu al preturilor este semnificativ mai mic decat in alte orase capitale ale Europei. Gradul de indatorare al populatiei este mai mic decat in alte tari europene. Dobanzile mici din ultimii ani impreuna cu nevoia de spatiu de locuit vor determina o evolutie ascendenta a pietei imobiliare in anii urmatori.

Preturi in Euro pentru apartamentele de vanzare din zona Ultracentrala din Bucuresti

Preturile Apartamentelor de 2 camere din zona ultracentrala

Conform datelor noastre, pretul mediu pe metru patrat pentru apartamentele de 2 camere din zona ultracentrala este de 1534 euro/mp. Mentionam faptul ca variatia preturilor este destul de mare: cele mai ieftine apartamente de 2 camere din zonele ultracentrale din Bucuresti ai preturi de aproximativ 1300 euro/metru patrat in timp ce apartamentele scumpe au preturi de aproximativ 2000 de euro per metru patrat.

Preturile Apartamentelor de 3 camere din zona ultracentrala

Pentru 3 camere, pretul mediu al apartamentelor din zona Ultracentrala este de 1620 euro/metru patrat.

Preturile Apartamentelor de 4 camere din zona ultracentrala

In cazul apartamentelor de 4 camere, media pretului este de 1276 euro/metru patrat. Din datele noastre, in cazul acestor apartamente, variatia este ceva mai redusa decat in cazul apartamentelor de 3 sau 2 camere.

Preturi in Euro pentru apartamentele de vanzare din zona Centrala din Bucuresti

Preturile Apartamentelor de 2 camere din zona Centrala

In cazul zonei centrale, pretul mediu al apartamentelor de 2 camere este in prezent de 1580 eur / metru patrat. Cele mai scumpe apartamente au un pret pe metru patrat de aproximativ 1850 euro/metru patrat in timp ce apartamentele mai ieftine ajung la un pret de aproximativ 1300 euro/ metru patrat.

Preturile Apartamentelor de 3 camere din zona Centrala

In zona centrala a Bucurestiului, pretul mediu al apartamentelor de 3 camere este conform datelor noastre de 1480 euro/metru patrat. Cele mai mari preturi sunt in general in zona 1900-2000 euro/metru patrat in timp ce apartamentele ieftine au preturi in medie de 1200 euro/metru patrat

Preturile Apartamentelor de 4 camere din zona Centrala

Conform datelor noastre, pretul mediu al apartamentelor de vanzare cu 4 camere din zona centrala a Bucurestiului este de 1520 euro/metru patrat. In cazul acestor apartamente, pretul maxim este in general in zona 2000 de euro/metru patrat in timp ce limita inferioara a preturilor coboara pana la 1300 euro pentru un metru patrat.

Nota:

Datele folosite in statisticile de mai sus provin doar din surse interne. Noi consideram ca sunt o reprezentare fidela a evolutiilor si preturilor din piata imobiliara din Bucuresti, insa nu putem oferi nici un fel de garantie cu privire la exactitatea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.