De unde să cumpărați cele mai bune LED-uri?

Cuvântul LED provine din engleză și înseamnă “diodă emițătoare de lumină”. Dacă ar fi să caracterizăm LED-ul, am spune că este o sursă de lumină mică ce are de cele mai multe ori un circuit electric ce permite modularea formei de radiație luminoasă. Ca utilizare, LED-urile sunt folosite ca indicatori în dispozitivele electronice, dar în ultimul timp au început să fie folosite din ce în ce mai mult ca surse de iluminare.

Cum au apărut LED-urile?

Apariția primului LED s-a produs în anul 1962, atunci când a fost inventat de Nick Holonyak Jr. Publicul larg a avut acces la ele mai spre sfârșitul anilor 60. Pentru început, LED-urile erau folosite la producerea unor obiecte scumpe, cum ar fi dispozitivele utilizate în laboratoare sau aparate de testare. Dar, cu timpul, au început să fie utilizate și la televizoare, radiouri sau alte dispozitive. Partea mai puțin bună a acestor led-uri este că aveau o putere foarte mică. Așa că, la momentul respectiv, nu putea fi folosite pentru iluminarea spațiilor. În schimb, își făceau loc cu ușurință în înlocuirea indicatorilor clasici sau ca parte a afișajelor cu șapte segmente. Culoare primelor led-uri a fost roșu. 

În anii 70 au început să apară și led uri de alte culori. Iar cu timpul, puterea acestora a cresut gradual, astfel că au ajuns să fie folosite și pentru iluminat. In prezent, luminile LED sunt folosite in multe scopuri, inclusiv pentru a diversifica iluminatul caselor, birourilor sau ca decor de Craciun.

Ce avantaje are lumina LED?

Sunt câteva avantaje notabile ale acestei lumini. În primul rând, lumina LED de culoare albastră ajută la menținerea unei prospețimi a alimentelor. Există studii care confirmă faptul că această lumină are efect antibacterian destul de puternic. Așa că, în cazul în care aveți nevoie de o lumină pentru camera în care depozitați alimente, apelați la lumina albastră LED.

De asemenea, lumina LED nu produce radiații UV, așa că nu atrage insectele la fel de mult ca sursele clasice de lumină.

De unde să cumpărați cele mai bune LED-uri?

În momentul actual există posibilitatea să cumpărați LED-urile de care aveți nevoie în mediul online. Există magazine specializate care vă pun la dispoziție o gamă largă de produse de calitate dintre care să alegeți ce trebuie. În cazul în care căutați mai multe componente electrice de înaltă calitate, nu ezitați să vizitați tme.eu unde veți putea alege dintre cele peste 500.000 de produse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.