Pentru a va proteja produsele si pachetele, este absolut necesar sa stiti sa alegeti niste cutii din carton potrivite, care sa se adapteze cu caracteristicile pe care le presupune depozitarea sau transportul, adica sa poata sa sustina greutatea articolelor introduse in ele, sa fie potrivite ca si dimensiune, sa asigure nivelul de protectie dorit si sa fie potrivite pentru felul produselor, adica daca sunt solide sau lichide. Iata cateva sfaturi cu privire la alegerea si utilizarea unor cutii din carton.

Alegerea unor cutii din carton

Pe piata veti gasi un numar foarte mare de modele de cutii de carton. In functie de greutatea produselor dumneavoastra va trebuie sa alegeti calitatea canelurii, in sensul ca daca aveti nevoie de cutii de carton pentru a transporta obiecte grele va trebui sa alegeti un tip cu o canelura mare si rezistenta.

Marimea obiectelor pe care vreti sa le impachetati conditioneaza si ea alegerea cutiilor, pentru ca trebuie sa alegeti cutii din carton care sa se potriveasca exact. Pentru aceasta trebuie sa stabiliti care sunt dimensiunile de care aveti nevoie, iar dupa aceea sa va uitati la specificatiile tehnice inscritionate pe eticheta, adica ce lungime, ce inaltime si ce adancime au.

Diferenta dintre dimensiunile dorite si cele de la interiorul cutie trebuie sa fie foarte mica, in sensul ca interiorul poate sa fie putin mai mare, insa nu trebuie sa existe mult spatiu liber, pentru ca obiectelor se pot rasturnare si riscati sa se strice. Daca interiorul este mai ingust inseamna ca nu veti putea sa folositi cutia respectiva, pentru ca nu va vor incapea obiectele in ea.

Trebuie sa fiti atent si la numarul de straturi, pentru ca exista cutii de carton care au un strat, doua sau trei, in functie de calitate, iar de acestea depinde din nou greutatea pe care o puteti transporta in ele. De exemplu, o cutie in trei straturi care are o grosime a peretelui de 15 mm poate fi folosita pentru a transporta greutati de pana la 150 kg.

Cum se folosesc niste cutii din carton

Utilizarea cutiilor depinde in cea mai mare masura la ce anume aveti nevoie de ele. Daca vreti sa trimiteti un pachet printr-o firma de curierat, este recomandat sa cereti mai multe detalii despre caracteristicile pe care trebuie sa le aiba ambalajul, pentru ca exista restrictii atat in privinta dimensiunilor cat si a greutatii. De aceea, atunci cand cumparati cutii din carton pentru pachete pe care vreti sa le expediati, asigurati-va ca acestea respecta standardele serviciului postal.

Daca vreti sa le folositi pentru a depozita obiecte in casa sau pentru a va pune lucrurile atunci cand va mutati, aveti mai multa libertate, in sensul ca nu mai sunteti restrictionat de conditiile firmei de curierat insa tot trebuie sa alegeti niste cutii din caron adaptate nevoilor dumneavoastra de greutate si spatiu, pentru ca tot veti ridica acesta ambalaj, iar daca este o greutate mai mare decat cea speficicata pe eticheta riscati sa vi se imprastie toate obiectele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.