Acasă Modă Cum să ai grijă eficient de garderoba ta?

Cum să ai grijă eficient de garderoba ta?

92
0

Poate îți place să fii la pas cu moda, sau pur și simplu te saturi repede de haine, ai nevoie de haine de birou, ești mereu în căutare de o schimbare, oricare ar fi motivul, studiile arată că dăm mult mai mulți bani pe haine decât ne-am imagina. Ironic este faptul că, într-adevăr, cumpăratul de haine când vine vorba de copii, e de înțeles, însă noi, adulții, o putem duce mult și bine cu aceleași haine. Sunt totuși, haine în dulapul tău, la care ții cu adevărat, sunt legate de vreun moment anume, dar sunt într-o stare jalnică și efectiv nu ai cum să le porți așa? E de înțeles.

Hai să trecem peste câteva mini sfaturi care te pot ajuta să îți ții la curent garderoba, să ai grijă ca ținutele tale să pară mereu proaspăt cumpărate.

  1. Ai grijă la cum îți speli hainele

Poate părea un sfat destul de naiv, însă are o importanță aparte. Instrucțiunile din interiorul hainelor chiar au un scop. Spălatul nu poate doar decolora hainele, te poți trezi cu o bluză care era albă fiind gri, ci strică, de asemenea, textura hainelor. De exemplu, când vine vorba de haine închise la culoare, e bine să le întorci pe dos înainte de a le băga în mașina de spălat tocmai să își păstreze culoarea.

  1. Acordă atenție produselor pe care le folosești

Nu ne referim aici doar la produsele pe care le folosești la spălat, ci produsele de igienă personală. Multe deodorante sau spray-uri pot lăsa un efect uleios pe haine sau le pot chiar păta.

  1. Lucruri mici, de bază

Nimănui nu îi face plăcere să stea să peticească șosete sau să coasă o cămașă ce s-a desfăcut la cusătură. Însă când vine vorba de hainele tale preferate, nu ar fi mai bine să poți face aceste lucruri mărunte, dar atât de utile, în loc să riști să îți pierzi elementul preferat din garderobă?

  1. Cum îți calci hainele?

De câte ori nu am pățit să ne trezim cu o pată mare pe haine în urma călcatului? Sau poate chiar vreo urmă galbenă? Sau a sunat telefonul între timp și am uitat de fierul de călcat. Încearcă să acorzi atenție fierului de călcat pe care îl folosești, optează pentru un fier de călcat cu aburi, îți poate salva cămașa preferată.

  1. Poartă haine prin rotație

Și garderoba ta are nevoie de o pauză uneori. Înțeleg că acela e tricoul tău preferat și l-ai purta peste tot, să vadă toată lumea cât de grozav e, dar optând pentru a-i da o pauză uneori, poate îi prelungești viața.

  1. Cum îți aranjezi hainele?

Poate părea o întrebare cam prostuță, însă are o relevanță aparte. De exemplu, pulovărele groase pot să stea lejer pe un raft, în dulap, deoarece dacă le pui pe umeraș riști să le deformezi. Investește în umerașe de calitate. Oferă spațiu hainelor tale să respire, nu le înghesui.

Acestea sunt doar anumite mini sfaturi care pot duce la o prelungire în viața hainelor tale. Sunt multe alte aspecte pe care trebuie să le ai în minte dacă vrei să ai grijă corect de garderoba ta. Nu mai arunca bani pe haine ci începe să le apreciezi pe cele pe care le ai deja!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.