angajare

Pornirea unei cariere este de a face alegeri cu privire la ceea ce vrem sa realizam in viata noastra pe viitor, bazandu-ne pe alegeri si decizii. Important este sa aflam ce ni se potriveste cel mai bine, astfel incat sa nu petrecem o buna parte din viata noastra pe ceva care nu corespunde dorintelor noastre. Cursul carierei se poate schimba si pe parcursul timpului.

Primele lucruri pe care trebuie sa le facem sunt o lista cu toate talentele, pasiunile, punctele forte si abilitatile pe care le detinem pentru a putea dezvolta o cariera intr-un anumit domeniu. Trebuie sa gasim industria care ni se potriveste cel mai bine, acest lucru se face in timp, iar un loc de munca potrivit nu inseamna doar un venit lunar sigur, ci si unica sansa de a ne dezvolta din punct de vedere profesional si nu numai.

Trebuie sa determinam care sunt aspectele de care avem nevoie pentru a activa in domeniul dorit, cat de bine am studiat acele lucruri. Nu exista termenul de cariera perfecta. Pe parcursul intregii vieti ne focusam sa realizam ceva, asumandu-ne chiar si dezamagirile sau esecurile pentru ca asta face parte din cariera noastra.

Folosindu-ne de mediul online ne putem cauta locul de munca dorit. O lista cu primele 15 job-uri a care ne-ar placea s alucram ne va ajuta cu siguranta. Privita mai degraba ca o cercetare, aceasta cautare ne poate ajuta sa definim mai bine domeniile pentru care suntem pregatiti sau in cadrul carora ne putem dezvolta cu succes pe termen lung. Calificarile si aptitudinile pe care le avem sunt cele care ne vor ghida sa alegem cea mai buna solutie.

O privire asupra experientei si abilitatilor pe care le avem ne va ajuta cu siguranta. De cele mai multe ori, pentru a dezvolta o cariera este nevoie sa ne pregatim, fie prin urmarea unor cursuri, training-uri sau chiar recomandari ale unor persoane cu care am colaborat in trecut. Orice cariera ne vom alege, aceasta necesita sa aiba la baza calificarile corespunzatoare.

Munca voluntara sau participarea in cadrul unor proiecte umanitare sunt printre lucrurile pe care le facem in momentul in care ne construim o cariera. Chiar si discutiile cu persoanele care s-au definit obiectivele si telurile ne pot ajuta sa alegem ceea ce este mai bine pentru noi. Impartasirea experientei cu persoanele care au reusit sa aiba o dezvoltare profesionala de succes, precum si solicitarea unor pareri si impartasirea experientei cu acestia, sunt discutii care ne pot ajuta in orientarea noastra profesionala.

Daca am ajuns in punctul in care am reusit sa definim ce este mai bine pentru noi, atunci trebuie sa incepem sa ne stabilim obiectivele, sa cautam locurile de munca potrivite, insa nu inainte de a redacta un portofoliu care sa ilustreze intocmai calificarile si abilitatile pe care le detinem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.