termoizolatii

termoizolatii

Termoizolatiile sunt material care folosesc pentru izolarea termica. In tarile nordice sistemul de termoizolatii este foarte avansat, temperaturile de acolo fiind mult mai aspre decat in Romania, au fost nevoiti sa creeze sisteme care sa protejeze termic locuintele oamenilor si implicit pe acestia de temperaturile foarte scazute.

Termoizolatiile reprezinta de asemenea un foarte bun reducator al cheltuielilor. Odata cu termoizolarea locuintei, automat incalzirea nu mai trebuie sa fie atat de mare si plata acesteia se reduce. Fie ca este vorba de o cladire nou construita sau de una veche, termoizolatiile reduc cheltuielile automat. Acestea sunt foarte folositoare, deoarece pet imp de iarna mentin caldura in locuinte si peretii nu se racesc atat de repede de la temperaturile negative de afara iar vara procesul este invers, peretii nu s evincing atat de tare si in interiorul casei/apartamentului temperature racoroasa poate fi mentinuta mult mai usor.

Orice tip de cladire ar fi cu orice grosime a peretilor, termoizolatiile sunt cele care se ocupa cu mentinerea caldurii in locuinte. In cazul in care aveti termoizolatie atat pe timp de iarna cat sip e timp de vara trebuie sa tineti cont de cateva aspect pentru a mentine un mod de pastrare a temperaturii in locuinta corect. Aerisirea locuintei este foarte importanta , iarna aerisirea se face pe timpul zilei pentru ca temperature din locuinta sa se pastreze calda pe timpul noptii iar vara aerisirea se face pe timpul noptii mentru a se mentine temperaturii din timpul zilei mai rece. Evitarea umezelii ajuta la pastrarea unei termoizolatii bune si eficiente.

Tipuri de termoizolatii:

  • Termoizolarea cu polistiren. Polistirenul este unul dintre cele mai folosite material pentru termoizolatii. Este folosit atat pentru interior cat si pentru exteriorul locuintelor.
  • Termoizolarea cu celuloza. Acest tip de termoizolare este putin mai scumpa decat cel cu material traditionale.
  • Termoizolarea cu vata minerala. Acesta este un alt tip de termoizolare care se foloseste destul de des. Permite ca transferal umiditatii din interior spree exterior sa fie mai bun.
  • Termoizolarea cu canepa.Acest tip de termoizolare permite un transfer termic mai bun si nu necesita ingrijire deosebita cum ar fi curatarea acestuioa de diverse insecte ce pot ataca materialul.
  • Termoizolarea cu spuma poliuretanica. Tipul acesta de termoizolatie ajuta la economisirea spatiului deoarece se aplica un strat de 3 centimetri.
  • Termoizolarea cu vopsea termoizolatoare.  Se foloseste pentru termoizolarea pe interior fiind o buna alegere pentru mentinerea temperaturii in locuinta pet imp de iarna si vara.

In Bucuresti de cativa ani de zile s-a infintat programul de reabilitare termica a blocurilor si cladirilor. Vestea cea proasta este aceea ca locatarilor li s-a oferit posibilitatea de a alege intre material, unele fiind mai putin costisitoare, insa nu aceasta fiind problema ci modul in care aceste material au fost aplicate. In cazul in care doriti o termoizolare eficienta pentru locuinta dumneavoastra va asteptam pe site-ul nostru www.europlastic.ro unde ne gasiti pregatiti si la dispozitia dumneavoastra cu materiale de calitate si tehnici de montare eficiente pentrucaldura din caminele in care locuiti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.