Dintre toate sistemele componente ale unui autovehicul , in special la autocamioane , cel mai important din punct de vedere al sigurantei soferului si pasagerilor este sistemul de franare. Orice defectiune cat de mica a sistemului de franare , poate provoca efecte devastatoare la nivelul participantilor unui trafic tot mai aglomerat.

In consecinta , orice simptom anormal observat atat la frana de serviciu cat si la frana de mana trebuie verificat si reglat numai in incinta unor service-uri autorizate , fiind total interzisa remedierea acestor disfunctionalitati in conditii casnice , improvizate.

Ca orice piese de camioane cu un grad ridicat de utilizare , componentele sistemului de franare sunt cel mai des supuse fenomenului de uzura , ceea ce necesita inlocuirea lor la un interval scurt de timp fata de restul celorlalte piese de camioane care pot fi schimbate.

Exista mai multe situatii ce iti arata faptul ca sistemul de franare nu functioneaza corespunzator , dintre ele cele mai importante sunt : pedala e moale , frana e slaba sau nu actioneaza cum eram obisnuiti ; desi pedala nu e actionata , se simte o frecare ca si cand am apasa usor pedala ; apasarea pedalei de frana este insotita de zgomote sau intreruperi(trepidatii) ; in momentul franarii se blocheaza una din roti sau autovehiculul ia o directie laterala fara voia soferului.

Fara a intra in amanuntele cauzelor producerii defectiunilor componentelor sistemului de franare , aceste piese de camioane cu un ridicat grad de inlocuire datorat conditiilor de drum si a carosabilului din tara noastra , trebuie sa amintim ca la prima manifestare anormala a sistemului de franare , vom fi obligati sa efectuam o verificare amanuntita intr-o locatie autorizata.

Oricare dintre aceste piese de camioane , componente ale sistemului de franare ce sunt considerate defecte , vor trebui inlocuite imediat. Magazinul online autofarm.ro dispune de cele mai ieftine piese de camioane de pe piata , oferind in plus un transport gratuit pentru o valoare ce depaseste 375 ron.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.