Kendama-USA-Classic-Green-1000x1000

Într-o zi eram în trece pe la Cărturești Carusel. Alegeam un cadou pentru un copil de 12 ani. Studiind rafturile cu jocuri inteligente am observat ceva nou, ce nu văzusem până acum. Inițial am privit obiectul cu suspiciune.

Părea să semene cu un mini ciocan de lemn cu o bilă, care era legată de acesta cu o ață. Mi s-a părut interesant, dar am ezitat să-l cumpăr.

Crezând că este un joc simplu și probabil plictisitor pentru copiii din ziua de azi, care au la dispoziție cele mai inovatoare și sofisticate jocuri. Dar la scurt timp mi-am schimbat părerea.

Exact la două zile după acest incident, făceam cumpărături pe la Unirii. Și când am ieșit din magazin am văzut un grup de băieți cam de 14-16 ani. Erau adunați într-un cerc. Fiecare dintre ei avea în mâini câte un ciocan din acela cum văzusem la Cărturești. Unii dintre ei erau foarte îndemânatici și făceau tot felul de trucuri cu ciocanul și bila. Alții, începători îi urmăreau pe iscusiții și încercau să repete și ei trucurile.

Mi se păru fascinant jocul. Se pare că-l subestimasem în magazin. Mi s-a părut uimitor că tinerii au ales să joace și exerseze afară kendama, pentru că atunci aflasem ce este acel ciocan de fapt, în loc de tradiționalele jocuri la calculator. Mi-au amintit de copilăria de altădată, de jocurile și distracția în aer liber alături de prieteni.

Kendama este un joc clasic japonez care stimulează intelectul și nu numai. Pot zice că este nevoie de multă siguranță, precizie, imaginație, abilitate și concentrare ca să mânuiești kendama.

Pe lângă toate acestea este un joc care te face să ieși din casă, să petreci timpul cu prietenii, să râzi, să înveți, să cunoști oameni noi. Și cel mai interesant este că kendama este un joc pentru toate vârstele, ci nu numai pentru copii.

De aceea dacă vrei să încerci ceva nou și diferit, apucă-te de kendama, jocul care cucerește lumea!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.