Este un avion? Nu… Este o drona! Nu stii ce este o drona?.

Poate ai vazut vreodata una dintre acestea zburand deasupra ta, in timp ce stoca vreun video sau mergea catre o salvare. Pentru ca, da, acest aparat asemanator unui elicopter in miniatura permite captarea fotografiilor si este un raspuns sigur in aparare. Dronele au fost create pentru aflarea informatiilor acum cativa ani datorita inteligentei acestora, chiar daca acum si-au deschis calea la nivel mondial pentru aplicatiile sale in mod fundamental in sarcini de salvare, cautarea de persoane disparute, fotografii, prevenirea si controlarea incendiilor, precum si in cartografierea aeriana, fotografia si video. Aceste platforme sunt capabile sa zboare impreuna pentru a rezolva o activitate cu aparatul foto, radar, camera cu infraroru, sarcina ce ajuta la rezolvarea operatiunii. Ordinul de lucru se realizeaza in urmatorul mod: o firma care se dedica cu fabricarea dronelor, vinde aceasta tehnologie celor care realizeaza aceste sarcini utile si impreuna fac o intelegere pentru a face mut mai simple treburile politiei, pazei civile, pompierilor sau militarilor.

Un ONG, alcatuit dintr-o varietate de angajati, de la profesionisti din domeniul sanatatii si pana la securitate, persoane voluntare a caror profesie nu are legatura cu salavarea, are un scop clar: sa sustina persoanele care au nevoie. Acestia detin drone apte sa afiseze prima vizualizare a terenurilor sau a structurii prabusite. Drona Octocopter poate sa trasporte pana la 4 kg (trusa, defibrilator, paturi, inclusiv alimente), a carei actiune are ca scop, ca obiectele de prim ajutor sa ajunga in zone in care exista bariere de acces sau pur si simplu, permite castigarea unui timp pentru rezolvarea situatiilor critice.

ONG-ul a adaptat dronele in functie de nevoile organelor de securitate, camere termice si cu infrarosu pentru localizarea persoanelor disparute si marcatoare lasare care ajuta la o pozitionare precisa. Se spune ca trantorii pot salva vieti si pentru a face mai eficienta treaba, continua sa creeze aplicatii si sa invete despre ele. Astazi, muncitorii care lucreaza la asta, sunt in cautarea si sprijinirea de suprafete de teren extinse si structuri pentru cautarea oamenilor disparuti, in principal.

Dronele nu doar trebuie sa zboare, ci sa analizeze si informatiile si pozele captate in timp real. Asemeni unui avion de lupta, trantorii sunt sisteme principale pentru fortele aeriene, care sunt folosite in sarcinile de supraveghere si spionaj.

Folosirea dronelor, nu se ocupa doar domeniul apararii, ci merge mult mai departe. Cele mai interesante aplicatii sunt legate de lumea fotografiilor, dar, de asemenea, este o tendinta spre afacerile de transport si cand o sa explodeze piata dronelor va fi in momentul in care se vor gasi solutii pentru telecomunicatiile ce inlocuiesc satelitul. Dronele sunt esentiale in suprafete si situatii variate pentru ca se pot deplasa rapid deasupra oricarui teren oferind poze.

Sunt utilizate pentru a avea control asupra indicelui de poluare a mediului, pe care il utilizeaza pentru elaborarea zonelor poluate si memoreaza eficienta poluarii luminoase. In agricultura, controleaza starea culturilor folosind poze sau numarand copacii dintr-o anumita suprafata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.