Nevoia unor imagini mai clare a facut ca semnalul HD Analog pentru camerele de supraveghere video sa ia nastere in prima parte a anului 2010. De atunci, producatorii renumiti din industria CCTV au dezvoltat mai multe tehnologii in ceea ce priveste transmiterea semnalului video intr-un sistem de supraveghere video cu circuit inchis.

De exemplu, au aparut pe magazinele de profil cum este eyewatch.ro, camere HD-SDI (high definition serial digital interface), camere AHD (analog high definition), HD-CVI (high definition composite video interface) si HD-TVI (high definition transport video interface), cu toate ca avantajele sunt aceleasi in comparatie cu camerele analog sau cele IP.

Asemanarea principala dintre cele 4 tipuri de camere cu semnal video HD este faptul ca imaginea se poate transmite pe acelasi cablu coaxial folosit in trecut de camerele supraveghere analogice. Acest lucru este bine gandit deoarece, atunci cand se doreste actualizarea sistemului de supraveghere actual, intregul proces se poate face rapid si fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa recableze locatia.

Totusi, exista si diferente. Acestea se refera la compatibilitatea cu unitatea de inregistrare DVR, distanta pana la care semnalul video HD poate fi transmis color, rezolutia si alte specificatii tehnice cum ar fi clasa de protectie la intemperii ceea ce conteaza foarte mult daca se monitorizeaza un spatiu exterior.

Asadar, alegerea unei camere supravegehere HD se face tinand cont de urmatoarele caracteristici extrem de importante: rezolutia maxima suportata (cu ajutorul lor se poate obtine claritate), calitatea imaginilor (cat de reale sunt imaginile captate), pana la ce distanta poate vedea camera in infrarosu si mai ales compatibilitatea echipamentelor.

Daca sunteti in cautarea unui kit de securitate modern iar selectia pare mult prea complicata, pentru a face o alegere inteleapta si pentru a investi corect intr-un sistem de supraveghere video HD, este mai bine sa consultati un specialist in domeniu. Nu va luati dupa pret si cautati echipamentele care sunt capabile sa va ofere protectie. In caz contrar, investitia poate sa fie in zadar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.