teava rotunda zincata

Ce este practic teava rotunda zincata?

Teava rotunda zincata este de fapt o teava realizata din otel care a fost supusa unui proces de zincare.
In cadrul procesului de zincare, stratul de zinc este aplicat atat la interior, cat si la exterior oferindu-i acestei tevi rotunde zincate o protectie ridicata impotriva coroziunii si in acelasi timp o marire a duratei de utilizare. Acest strat protector de zinc este o proprietate specifica care face ca acest tip de teava sa fie una dintre solutiile preferate de constructori atunci cand au nevoie sa foloseasca un material rezistent, durabil si calitativ.

Specialistii recomanda ca imbinarea unei tevi rotunde zincate cu alt material sa se faca doar prin infiletare

Pentru a beneficia de proprietatile pe care le ofera teava rotunda zincata specialistii recomanda ca aceasta sa fie imbinata cu alt material doar prin procesul de filetare.

Aceasta poate fi si sudata, insa prin acest proces stratul de zinc va fi afectat de o parte si de alta a liniei de sudura. Chiar daca la suprafata acest aspect se poate remedia cu ajutorul unei vopsele speciale bogata in zinc, la interior acest lucru este imposibil de realizat, iar astfel rugina se va instala imediat.

Principalele 3 calitati pe care le are teava rotunda zincata

  1. Cost eficient – procesul de zincare de care beneficiaza teava rotunda zincata este unul destul de accesibil. Astfel, datorita acestui lucru utilizarea acestui material in cadrul anumitor proiecte vine insotita de un cost redus, cost ce se transforma intr-un raport intre calitate si pret eficient;
  2. Durata de utilizare mare – tot datorita protectiei anti-coroziune de care beneficiaza, acest tip de teava are o durata mare de viata. Aceasta poate rezista fara probleme chiar si pana la 35-40 de ani, desi au fost situatii in care aceasta a rezistat in plus fara ca proprietatile sale sa fie afectate. In mod logic, durata de viata depinde foarte mult si de calitatea procesului de zincare de care aceasta beneficiaza, dar si de zona in care  va fi utilizata;
  3. Eficienta ridicata – analizand un pic cele doua calitati de mai sus si adaungand faptul otelul este materia prima din care se realizeaza aceste tevi rotunde zincate, putem adauga faptul ca aceste tevi rotunde zincate reziste foarte bine la socuri mecanice.

Principalele proiecte in care specialistii utilizeaza tevi rotunde zincate

In general, specialistii utilizeaza tevi rotunde zincate pentru transportul fluidelor, dar si al gazelor non-agresive. De asemenea, acestea mai sunt folosite pentru realizarea de stalpi pentru garduri.

Mai mult decat atat, aceasta mai este utilizata si pentru realizarea retelelor de transport pentru apa calde sau rece potabila, a instalatiilor termice, dar si pentru transportul agentului termic cu presiunea de maxim 50 de bari.

Astfel, analizand toate lucrurile de mai sus, putem spune ca acolo unde este nevoie de un material eficient, rezistent, cu un cost bun si calitativ pentru realizarea proiectelor anterioare, teava rotunda zincata este una dintre cele mai bune solutii existente pe piata la aceasta ora.

tevi rotunde zincate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.