tabla neagra
tabla neagra

Informatii generale despre tabla neagra

Tabla neagra este un material metalic ce detine o rezistenta ridicata.

Acest material se realizeaza printr-un proces tehnologic destul de complex si modern, ce contine o etapa de laminarea la cald a materiei prime, adica a otelului, din care este realizata tabla neagra. Asadar, in cadrul procesului de productie materia prima este incalzita cu mult peste temperatura sa de recristalizare, iar apoi aceasta este rulata si trecuta printr-o presa speciala in repetate randuri, pana cand ating grosimile dorite, ce pot avea variantii dupa caz.

Prin acest proces se obtine tabla neagra care beneficiaza de doua proprietati importante: este un material necasant si foarte flexibil. Astfel acest material este perfect pentru a fi utilizat in proiecte in care rezistenta ridicata este o nevoie.

Principalele calitati pe care le are tabla neagra

Dupa cum mentionam anterior, tabla neagra are, in primul rand, o rezistenta foarte buna. Aceasta rezistenta se datoreaza tratamentul la care este supus otelul inainte de a ajunge la forma sa finala.

De asemenea, datorita etapei de laminare la cald, dar si datorita supunerii la forte foarte ridicata prin presare, tabla neagra primeste calitatile de a fi un material foarte flexibil si, foarte important, nu este casant. Astfel, putem spune tabla neagra imbina mai multe calitati anume: flexibilitate si duritatea.

Mai mult decat atat, printre calitatile pe care le are aceasta amintim faptul ca are o foarte buna ductilitate, iar culoarea neagra ii ofera un aspect foarte personal.

Tabla neagra este disponibila intr-o varietate mare de grosimi

Acest material poate fi utilizat in diferite grosimi, in functie de fiecare proiecte in parte. Astfel, inca din momentul in care otelul este presat, se poate alege o grosime mai mica sau mai mare, care se obtine prin trecerea acestuia prin rolele speciale de presare de mai multe sau putine ori. Indiferent de grosime insa, tabla neagra beneficiaza de aceleasi calitati amintite mai sus.

Tabla neagra este utilizata intr-o varietate de proiecte si domenii

Acest material poate reprezenta inclusiv materia prima pentru realizarea proiectelor de suduri, insa in acelasi timp, este utilizat si confectionarea cailor ferate, a unor piese de structura sau chiar a unor echipamente de mare tonaj sau a masinilor care fac parte din aceeasi categorie.

Mai mult decat atat, acest material este utilizat si in cadrul realizarii de containere sau al navelor maritime. Toata aceasta varietate de utilizari nu fac decat sa dovedeasca calitatile pe care le are acest material extrem de fiabil si rezistent.

tabla neagra

Asadar, analizand foarte bine toate calitatile mentionate mai sus, dar si posibilitatile variate de utilizare, putem spune ca acest material calitativ devine o solutie extrem de eficient pentru orice constructor care are nevoie de un material ce imbina rezistenta la presiuni mari, cu flexibilitatea ridicata.

Tabla neagra este un material foarte eficient

Procesul de productie care include supunerea la otelului presiuni ridicate si trecerea acestuia printr-o zona cu temperaturi foarte mari, face ca tabla neagra sa fie un material apreciat la scara larga si aflat intr-un continuu proces de popularizare. In plus, aria diversa de utilizari fac din acest material o solutie foarte eficienta pentru constructori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.