Aspecte de interes in ceea ce priveste repatrierea persoanelor decedate

Deoarece vrem tot ceea ce este mai bun, in orice privinta, atat pentru noi cat si pentru cei dragi, si atunci cand vine vorba despre momente grele din viata noastra, precum decesul unei persoane, trebuie sa alegem cu grija o firma de servicii funerare, care sa fie profesionista si sa ofere calitate cat mai buna la preturi accesibile, printre multe altele. Acelasi lucru poate fi spus de asemenea si despre agentiile de repatriere a persoanelor decedate, existand multe cazuri in care persoane de origine romana isi gasesc sfarsitul intr-o tara starina si astfel apare necesitatea aducerii trupului neinsufletit in locurile de origine pentru realizarea proceselor de inmormantare.

Printre toate aspectele pe care le putem enumera, cele de catre trebuie sa tinem cont sunt: cat de cunoscuta este agentia pe care vrem sa o alegem, in ce tari poate oferi servicii de repatriere, ce disponibilitatea are agentia, ce preturi sunt percepute, ce servicii poate oferi.

Sa incepem asadar cu primul aspect mentionat si anume, notorietatea agentiei. Este important ca agentia pe care am dori sa o alegem in ceea ce priveste serviciile de repatriere decedati sa fie nu neaparat cunoscuta in cine stie cate orase sau in toata tara dar mai ales sa aiba o reputatie buna, in cat mai multe privinte. Prin intermediul mediului online dar si de la alte persoane, putem afla usor daca merita sa alegem o anumita agentie. Pe de alta parte, poate fi aleasa si o agentie mai putin cunoscuta daca aceasta ne inspira incredere insa una ceva mai mica poate oferi si servicii ceva mai limitate, poate doar intr-o singura tara straina, ar putea avea personal si dotari limitate astfel incat nu ar putea prelua foarte multe contracte deodata, ceea ce ne conduce la un alt aspect mai sus mentionat si anume, tarile in care pot fi realizate serviciile de repatriere.

Nu este atat de usor sa fie oferite servicii de repatriere in cat mai multe tari, fiind nevoie nu numai de masini funerare si soferi cu experienta cat si de cunoasterea legilor si legislatiilor din acea tara, a anumitor institutii de stat dar si de traducere si legalizare. In cele mai multe cazuri, agentiile de repatriere a persoanelor decedate se concentreaza pe tarile cele mai frecventate de persoanele de origine romana, avand chiar si puncte de lucru in unele dintre acestea, ceea ce face interventiile si mai rapide si mai usoare. Totodata, pot fi realizate mai usor si servicii de repatriere din Romania intr-o alta tara straina, pentru ca se intampla ca si persoane de alta origine sa decedeze pe teritoriul tarii noastre sau chiar persoane de origine romana care doresc sa fie inmormantate in alte regiuni.

Este important ca o agentie de repatriere sa fie disponibile. Pentru ca asa cum se spune, moartea nu asteapta pe nimeni, decesul unei persoane poate aparea oricand si astfel, este necesare o rapiditate cat mai mare a proceselor ce trebuie realizate, este bine sa putem apela la ajutor specializat in cel mai scurt timp posibil. Astfel, o agentie de repatriere buna este disponibila non-stop, consilierii funerari precum si alti angajati importanti in situatiile critice lucrand in ture, pentru a putea actiona in cel mai scurt timp de la contactul unui client cu agentie. Tot procesul se va realiza si mai usor si rapid daca persoana decedata se afla intr-o tara in care agentia dispune de puncte de lucru pentru ca o data luate la cunostinta toate detaliile necesare la o agentie din tara, acestea sunt transmise agentiei din tara respectiva iar angajatii de acolo se pun in miscare imediat.

Repatrierea unei persoane, atat pe cale terestra cat si aeriana reprezinta un proces ce poate avea preturi destul de ridicate. Cu toate acestea, exista agentii care percep preturi mult prea mari si astfel, sunt de multe ori evitate de clienti, chiar daca serviciile lor sunt destul de bune calitativ. Fiind vorba despre un moment greu, plin de incarcatura emotionala, prin care cei ce au pierdut o persoana draga, este important ca si agentie sa prezinte un anumit nivel de empatie si suport moral si astfel, si in ceea ce priveste preturile, acestea trebuie alese cu grija. Nu mai mici decat ar costa totul dar nici mult prea mari. Desigur, pretul unui serviciu de repatriere poate varia in functie de numeroase aspecte precum tara din care se realizeaza repatrierea, fiecare avand propriile documente ce trebuie intocmite si astfel preturi diferite ppercepute pentru fiecare, distanta ce va fi parcursa, numarul de servicii incluse alese, al masinii funerare si tot asa. De aceea, in cazul unei agentii profesionale, toate aspectele sunt stabilite inca de la inceput si este asadar comunicat un pret total aproximativ clientului.

Iar de la preturi putem face trecerea la un alt aspect ce conteaza la o agentie de repatriere a persoanelor cecedate si anume, serviciile pe care le poate oferi. Atat cantitativ cat si calitativ. Probabil ca cele mai cautate sunt serviciile complete, fiind dificil pentru o persoana sa se deplaseze intr-o alta tara si sa se ocupe de intocmirea documentelor necesare. Acelasi lucru poate fi spus si despre procesele ce trebuie realizate in tara, la o primarie sau un notar public. Agentia, la alegerea clientului, se poate ocupa de absolut tot astfel incat cei apropiati persoanei decedate sa se ocupe de alte aspecte precum pregatirile pentru funeralii si inmormantare.

Este asadar important sa tinem cont de mai multe aspecte in ceea ce priveste alegerea unei agentii de repatriere a persoanelor decedate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.