Alegerea unei agentii de repatriere este un aspect foarte important

Pentru ca un numar din ce in ce mai mare de persoane de origine romana a emigraz in ultimii zece, chiar douazeci de ani in anumite tari din Europa, in special pentru a obtine locuri de munca mai bine platite si astfel un nivel de trai mai decent, asa cum se intampla, multe dintre aceste persoane ajung sa isi traiasa ultimele clipe ale vietii intr-una dintre aceste tari. Acelasi lucru se poate intampla si cu persoane care tranziteaza o tara straina doar in scopuri recreative, precum o vacanta sau pentru a vizita pe cineva si fie din cauze naturale, fie prin producerea de accidente, trec in nefiinta.

O data cu decesul unei persoane, nu numai dintre cele ce apartin unei tari precum si straina, sunt demarate procedurile necesare de catre autoritati iar in ceea ce priveste persoanele din alta tara, va fi nevoie de realizarea serviciilor de repatriere, la care pot apela apropiatii persoanei decedate. Aceste servicii sunt oferite de agentii specializate in domeniul funerar, care sa dispuna de toate cele necesare realizarii unei astfel de sarcini. Printre acestea ne aflam si noi, oferindu-le romanilor servicii de repatriere decedati de cea mai buna calitate de foarte multi ani.

Putem spune ca nu este usor sa manageriezi o agentie de repatriere a persoanelor decedate, in special una cu o acoperire nationala si ce poate executa astfel de servicii din cat mai multe tari. Cu toate acestea, posibilitatea de a-i putea reuni pe oameni cu cei dragi pentru o ultima data reprezinta o multumire mult mai mare decat orice altceva, ceea ce ne face sa simtim ca avem un rol destul de important in vietile multora dintre clientii nostri. Iar prin faptul ca mereu incercam sa oferim cele mai bune solutii, in toti anii de activitate am avut doar clienti care au fost multumiti de ceea ce le-am putut oferi.

Pentru ca de la un an la altul, conditiile si legile de pot schimba, asa cum a fost cazul si in ultimii ani, si o agentie precum cele de repatriere trebuie sa se conformeze, in special din punct de vedere al sigurantei si igienei, astfel incat nimeni din cei implicati intr-un asemena proces sa nu fie afectati. Am reusit insa, pe toata perioada pandemiei, ca si inainte si ca si acum in prezent, sa oferim servicii de prima clasa, in cele mai sigure si bune calitativ conditii. Oferim o atentie cat mai mare persoanei decedate si tratam fiecare client cu respectul cuvenit unei astfel de situatii dificile.

Seriozitatea si respectul sunt cuvintele cheie in ceea ce priveste decesul unei persoane si nevoia de a o aduce acasa, cand decesul are loc intr-o tara straina. Agentia trebuia sa dispuna asadar de toate dotarile nesare precum masini funerare, soferi acreditati pentru acestea, consilieri funerari si angajati care sa se poata ocupa de intomirea documentelor necesare, in special in tara in care a avutl loc decesul precum si de pregatirea corpului persoanei decedate, in acea tara. In cazul nostru, ne-am imbunatatit in mod constant pentru a tine mereu pasul cu toate nivelele de siguranta si confort precum si cu nevoile si cerintele clientilor. Masinile noastre se afla mereu in cea mai buna stare, tehnica si ca si aspect, astfel incat procesele de repatriere sa fie realizate cat mai rapid si fara a intampina vreo problema.

Desi nu reprezinta un moment pentru care am considera ca este nevoie sa ne pregatim, ca si in alte cazuri, este bine sa cunoastem cateva detalii despre anumite agentii de repatriere, sa avem o idee despre ce ar trebui sa ofere acestea, care sunt cele mai bune si tot asa. In ceea ce priveste preturile, acestea pot fi intr-adevar destul de mari, in functie de mai multi factori dar si in functie de cat de buna este agentia iar daca ne dorim cele mai bune conditii si o rapiditate cat mai mare a intregului proces, este posibil sa ne conste si ceva mai mult. Exista totusi solutii prin care sa nu mai fie nevoie sa na preocupam de asta, anumite agentii oferind variante alternative in aceasta privinta, variante ce pot fi comunicate de consilierii funerari ce le reprezinta, care in mod normal, ca si cei ai agentiei noastre, sunt disponibili oricand.

Exista cativa pasi ce sunt urmati in cazul decesului unei persoane de origine romana intr-o tara straina, dupa cum urmeaza:

  • Inregistrarea decesului la autoritatile locale din tara respectiva si, numai daca daca se doreste si la Consulatul Romaniei din aceasta tara;
  • Daca Ambasada sau Consulatul Romaniei au fost anuntate despre acest deces, aceasta la randul este obligata sa informeze Ministerul Administratiei si Internelor din Romania, cu obligatia ca acestea sa anunte familia despre decesul cetateanului roman;
  • Ambasada sau Consulatul Romaniei vor putea elibera un certificat de deces romanesc, realizabil doar in baza certificatului de deces eliberat initial de autoritatile locale din tara respectiva si a altor documente prevazute de legislatia romana;
  • Daca decesului nu s-a inregistrat la Ambasada sau Consulat, atunci certificatul de deces romanesc va fi eliberat de autoritatile romane, pe baza certificatului de deces strain si a documentelor prevazute de legislatia romana.

Cele mai importante documente pentru efectuarea transportului si pentru repatrierea persoanei decedate in tara sunt pasaportul mortuar si certificatul de deces. In cazul in care decesul survine din alte cauze decat cele naturale, precum accidente, repatrierea decedatului poate avea intarzieri, astfel de aspecte fiind comunicate clientilor inca de la inceput.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.