Lentilele se vor conecta singure la Internet, vei avea haine care se schimba in functie de anotimp si vei fi cea mai buna versiune a ta. Vei manca carne cultivata, un microcip va alerta atunci cand ai baut prea multe pahare si cand ai musafiri in preajma.

1.Microcardurile de date – orice este vital, printre alte necesitati, cantitatea de alcool consumata, te va anunta cand intreci masura cu paharele de vin.

2.Carnea cultivata – in anul 2013, cand s-a creat primul burger artificial, alimentele pe care le cumparam vor fi create in laborator. Ultimul aliment, de Craciun in 2044 vor fi piesele care recreeaza animalele disparute. Cea mai dorita este carnea de tigru cu dinti de sabie.

3.Decoratiuni mutante – traditia de a pune si de a arunca pomul sau nasterea vor ramane pentru nostalgici. Cea mai recenta decoratiune de Craciun sunt aplicatiile pentru lentilele inteligente care permit recrearea unei atmosfere de Craciun in realitatea virtuala si se intrerupe atunci cand doresti.

4.Nuga imprimata – o imprimanta 3D produce nuga dupa reteta Jijona. Cu o singura incarcare, masina poate pune pe masa cele mai bune specialitati din orice colt al lumii.

5.Teleprezenta – nu este necesar sa fii fizic in salonul casei unei familii pentru a participa la cina din Ajunul Anului Nou. Skip-ul in 2044 permite sa ocupi un scaun cu holograma ta.

6.Acoperisuri inteligente – acestea detecteaza cantitatea si componentele alimentelor pe care le digeri. Desi, lista va fi mai mica in acest moment. In cazul in care depasesti caloriile recomandate conformatiei tale, te va avertiza. De exemplu, un respondent, deschide ochii la 8 dimineata, pe 1 Ianuarie 2044. Lentilele sale bionice se conecteaza la retea si il informeaza ce ora este, ce intalniri are si starea generala de sanatate. Daca cu o seara in urma, acesta a intrecut masura paharelor si friptura de laborator pe care a mancat-o l-a facut sa se simta rau, asa cum, atunci cand se imbraca, lenjeria intima ii furnizeaza medicamentele potrivite pentru fiecare durere. Dozele potrivite de paracetamol si un remediu nou pentru mahmureala, se duc direct in sange.

Cu toate ca pare o scena SF, realitatea este ca aproximativ toata tehnologia va face asta posibil si deja este in curs de desfasurare. Sunt lentile cu o conexiune de baza ce asigura ca peste cativa ani te va ajuta sa cauti date, inclusiv sa le descarci in creier. In anul 2044 locuitorii planetei vor avea acces gratuit la Internet. Vor fi instalate echipamente in orice spatiu cu conexiune continua la internet, incat, ofera acces control la toate sursele din orice parte a planeteilumii, elimina inclusiv barierele lingvisticele actuale. Se vor cumpara noi produse alimentare nutritive, ecologice si etice. De exemplu, se va consuma carne cultivata, fara a fi necesar sa se taie pasari, fara sa dezvolte boli, fara probleme ecologice, iar carnea viitorului va fi mult mai scumpa si nutritiva.

In anul 2044, masinile vor fi mai inteligente decat oamenii. Vor fi senzori in toate locurile ce vor gestiona pana si lumina lampii, care se va aprinde dupa necesitati. Din alt punct de vedere, felul in care persoanele vorbesc se va schimba foarte mult. Vor exista retele sociale care vor detecta nivelul hormonal, starea fizica si emotionala si va actiona in consecinta. Cam in 20 de ani, cele mai importante vor fi informatiile mici, cum sunt presiunea cardiaca si emotiile, si nu informatiile imense, cum este in prezent. Chiar daca acest super control are beneficii, de exemplu, pentru sanatate, nicio persoana nu va mai sangera pana la deces, pentru ca primul indiciu de proasta dispozitie, microcipurile anunta o salvare care vine repede si va salveaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.