Sfaturi pentru îngrijirea părului: de ce preferă românii șampoane fără sulfat și parabeni?

Trebuie să o recunoaștem – majoritatea produselor de îngrijire a părului conțin toxine și substanțe chimice nocive. Ele sunt opuse unei clase mai bune de produse de îngrijire a părului, cunoscute și promovate ca șampoane fără sulfați și parabeni.

Există o mare varietate de șampoane pe piață – pentru probleme precum mătreața, părul vopsit, rărirea părului, căderea părului, variante organice, păr gras etc. Cu toate acestea, știm că cele două ingrediente principale care sunt folosite în șampoanele noastre sunt destul de dăunătoare sănătății noastre. Acesta este motivul pentru care consumatorii de astăzi sunt conștienți de aceste fapte și cer soluții mai puțin dăunătoare.

Ce înseamnă Paraben?

Parabenii au fost utilizați pe scară largă, ca și conservanți artificiali în produse cosmetice și de îngrijire a corpului, de 100 de ani. Deoarece cosmeticele conțin substanțe naturale, acești compuși sunt adăugați pentru a preveni și a minimiza dezvoltarea bacteriilor periculoase și a mucegaiului, pentru a prelungi durata de valabilitate a produsului.

Parabenii sunt utilizați într-o mare varietate de produse care se aplică și se clătesc, în special cele cu conținut ridicat de apă, cum ar fi șampoanele și balsamurile. Sunt eficiente în principal împotriva ciupercilor și bacteriilor. Mai multe produse conțin parabeni, inclusiv creme hidratante, produse de curățare a feței și a pielii, creme de protecție solară, deodorante, geluri de ras, pastă de dinți și produse cosmetice. Cercetările au demonstrat că parabenii emulează estrogenul din organism. Atunci când aceștia intră în contact cu organismul, au același impact ca și creșterea nivelului de estrogen, perturbând astfel sistemul endocrin natural. Copiii pot avea ca rezultat o creștere a dimensiunii sânilor sau un debut precoce a pubertății.

Ce face părului nostru?

Parabenii pot provoca o varietate de probleme – inclusiv uscăciunea, iritația scalpului, decolorarea și chiar căderea părului. În absența dovezilor contrare, este prudent să se evite parabenii din cauza pericolului lor inerent. Parabenii pot declanșa reacții alergice și pot agrava anumite afecțiuni ale pielii.

Sulfații ajută șampoanele să îndepărteze grăsimea și murdăria de pe păr. Pentru a rămâne sănătos, părul trebuie să-și mențină o parte din umiditatea și uleiurile naturale. Sulfații pot elimina prea multă umiditate din păr, lăsându-l uscat și nesănătos. De asemenea, pot provoca uscarea și inflamarea scalpului. Când sulfații intră în contact cu părul, ei produc o sarcină electrică negativă, care poate duce la încrețire după șamponare.

Care sunt schimbările ce apar după ce ai trecut la șampoane fără parabeni / sulfați?

Șampoanele fără parabeni sunt mai sigure pentru utilizare, în timp ce șampoanele fără sulfati ajută la menținerea umidității naturale a părului, astfel încât părul să-și păstreze strălucirea, moliciunea și netezimea.

Aceste șampoane fără parabeni sulfați sunt în mare parte naturale și au multiple beneficii:

  • Părul păstrează uleiurile naturale vitale de păr: Folosirea unui șampon fără parabeni sulfați va împiedica firele de păr să-și piardă strălucirea naturală și sănătoasă și va ajuta la etanșarea umidității suplimentare.
  • Menținerea culorii: economisiți timp și bani păstrând culoarea părului pentru o perioadă mai lungă de timp. O investiție excelentă pentru păstrarea strălucirii și longevitatii părului vopsit.
  • Fără încrețire: părul fără încrețire poate părea imposibil de realizat, dar șampoanele fără parabeni și sulfați pot ajuta la minimizarea și chiar la prevenirea probabilității ca părul să devină încrețit.
  • Păr super-puternic: parabenii și sulfații pot duce la vârfuri despicate și alte daune (mai ales pentru părul uscat).
  • Pune capăt sensibilității scalpului tău: pentru cei cu scalp sensibil, alegerea produselor greșite pentru păr poate face o afecțiune sau o problemă deja dificilă și mai greu de gestionat. Șampoanele fără parabeni și sulfați sunt ideale deoarece sunt mai puțin dure pentru scalpul sensibil și nu vor agrava uscăciunea sau mâncărimea existente.

Indiferent dacă cumperi produse de îngrijire a pielii sau șampon, ar trebui să examinez cu atenție lista de ingrediente și să eviți articole care conțin substanțe chimice, cum ar fi parabenii sau sulfatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.