Sfaturi de îngrijire pentru diferite tipuri de scalp

Probabil ai observat deja că nu toată lumea are păr identic. Desigur, putem diferenția tipurile de păr pe baza stilului acestuia, cum ar fi părul drept sau ondulat. Însă în același timp, există varii dificultăți cu care se confruntă fiecare scalp în parte, dificultăți ce vor determina șamponul folosit, articolele de îngrijire adecvate, și multe altele.

Nu uita însă că sănătatea părului tău pornește și este în deplină conexiune cu scalpul tău. Astfel, dacă observi că începe să te mănânce capul, fără să fi făcut nimic deosebit, acest lucru își va spune cuvântul și asupra părului tău. Astfel, la fel cum ai grijă de pielea ta, trebuie să acorzi atenție specială și scalpului tău, pentru a avea un păr sănătos.

Scalp uscat

Cum am menționat deja mai sus, acest tip de scalp își face cunoscută prezența prin mâncărime, iritabilitate. Vei observa peste nu mult timp că vei căuta șampoane pentru păr cu mătreață, deoarece va fi din ce în ce mai dificil să scapi de bucățile de piele moartă ce se adună în păr. Dacă ai acest tip de scalp, părul tău va fi adeseori uscat după ce îl speli, deoarece scalpul tău încearcă să mențină orice urmă de ulei pentru a se putea hidrata.

De ce ai nevoie la un scalp uscat

Un șampon hidratant, care să țină departe senzația de mâncărime. Va trebui să îți speli părul de aproximativ o dată sau două ori pe săptămână și să aplici ulei pentru a-ți hidrata scalpul.

Scalp uleios

Dacă ai acest tip de scalp, probabil deții deja orice produs pentru păr gras care există pe piață. În acest caz, pielea ta secretă un nivel prea mare de sebum, adică ulei, ceea ce va da senzația că părul tău nu este niciodată curat. De multe ori, din acest motiv, vei ajunge să îți speli părul din ce în ce mai des, înrăutățind problema.

De ce ai nevoie la un scalp uleios

De multe ori va fi dificil să faci diferența între pielea uscată ce apare ca urmare a unui scalp uscat sau pielea uscată ce apare ca urmare a unui scalp uleios, adică mătreața. Dacă bucățile de piele sunt mai mari și par uleioase la atingere, este mătreață datorită scalpului uleios.

În acest caz, va trebui să spui adio la orice produse adiționale de îngrijire, cum ar fi balsamul sau uleiul de păr. Chiar dacă observi că apare mătreața, nu îti spăla părul mai des decât în mod normal.

Scalp normal

Dacă ești printre puținii norocoși care nu s-au regăsit în cele două tipuri de scalp menționate anterior, înseamnă că te bucuri de un scalp normal, echilibrat. În acest caz, înseamnă că părul tău arată sănătos în mod natural, fără să fie nevoie de produse speciale de îngrijire (decât cele specifice tipului de păr).

De ce ai nevoie la un scalp normal

Din fericire, acest tip de scalp nu își va da bătăi de cap, și părul tău va arăta perfect fără să fie nevoie de efort special. Din acest motiv, îți poți spăla părul o dată la 3-4 zile și acesta va fi în stare grozavă. Poți de asemenea folosi un șampon și un balsam normal, pentru a menține un mediu curat al scalpului.

Acestea fiind spuse, poate vei fi mai informat când vine vorba de alegerea produselor pentru îngrijirea scalpului, respectiv a părului. Pentru un mic imbold, îți oferim un cod reducere Notino, pentru a te putea uita chiar azi care ar fi cele mai adecvate produse pentru scalpul tău și pentru a porni în aventura spre un păr mai sănătos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.